Omletă excepțională după o rețetă veche! Așadar, separați gălbenușurile de albușuri…

La sfârșitul secolului al XVIII-lea pe pitoreasca insulă Mont Saint-Michel, Franța, soții Annette și Victor Poulard au deschis o tavernă. Anume aici a fost pregătită pentru prima dată această omletă pufoasă. Omleta “Poulard” se prepară foarte simplu, trebuie să separați albușurile de gălbenușuri, ca să obțineti o omletă delicioasă, aerată și hrănitoare, cu 2 straturi, care la sfârșit se suprapun sub formă de sandwich. Preparați această omletă originală și încântați-vă familia cu un mic dejun deosebit!

Omletă “Poulard”

Ingrediente

-4 ouă

-30 ml de lapte

-20 g de unt

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați sarea în gălbenușuri, turnați laptele și bateți amestecul ușor cu telul.

2. Ungeți tigaia cu un pic de unt. Turnați gălbenușurile în tigaia încinsă și bateți albușurile.

3. Bateți albușurile până veți obține o spumă cu vârfuri tari (bateți cu mixerul) și așezați spuma deasupra gălbenușurilor legate. Nivelați spuma cu o spatulă. Reduceți focul la minim, acoperiți tigaia cu capac și prăjiți omleta timp de 7 minute.

4. Omleta este gata, la atingere albușurile rămân elastice și nu se lipesc de degete. Scoateți omleta atent pe o farfurie. Tăiați-o în jumătate și așezați-o una peste alta, cu albușurile în interior, ca sandwich-ul.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Autor text: Bucătarul.eu

1