Paella cu pui – descoperă preparatele tradiționale din bucătăria catalană!

“Paella cu pui” este o mâncare tradițională catalană, preparată din orez, carne și diverse legume, care a apărut pentru prima oară la mijlocul anilor 1800 aproape de Valencia, Spania. Chiar și astăzi, “Paella” este asociată culturii spaniole.

La prima vedere pare o mâncare obișnuită cu orez și carne, însă este mai mult decât atât – o explozie de arome și culori combinate perfect. Și modul de preparare al acestei bunătăți este deosebit: primele se prăjesc legumele până se înmoaie, astfel amestecându-se aromele, după care sunt scăldate în supă de pui, apoi se adaugă orezul.

Se înăbușă la foc mediu până este fiert orezul și tocmai la final se așează carnea prăjită în prealabil, pentru a le lăsa gustul intact. Vă recomandăm cu drag această aromată, colorată și delicioasă “Paella”!

Ingrediente

-4 pulpe inferioare (sau șolduri, piept)

-1 ceapă

-1 morcov

-1 ardei gras

-1 roșie

-1 borcan de mazăre verde

-1 borcan de porumb

-2 căței de usturoi

-1 pahar de orez

-1.5-2 pahare de apă sau supă

-sare și condimente după gust

-ulei pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Decongelați carnea de pui (dacă este congelată) și condimentați-o cu sare și condimente.

2. Încingeți uleiul în tigaie și prăjiți pulpele până se vor rumeni, apoi așezați-le pe o farfurie.

3. Tocați ceapa mărunt, dați morcovul prin răzătoare.

4. Tăiați ardeiul cubulețe.

5. Tăiați roșia în bucăți mici.

6. Dați usturoiul prin presă sau tocați-l mărunt.

7. Prăjiți morcovul și ceapa în același ulei în care ați prăjit carnea de pui până va deveni transparentă. Apoi adăugați ardeiul, roșia și usturoiul. Înăbușiți toate legumele timp de 5 minute.

8. Turnați apa sau supa în tigaia cu legume, apoi presărați orezul. Amestecați bine și asezonați cu sare. Aduceți la fierbere și înăbușiți orezul cu legume la foc mediu, timp de 25-30 de minute (sau până va fi gata orezul).

9. Scurgeți apa din mazăre și porumb și adăugați-le în orezul cu legume cu 7 minute înainte de a fi gata. Amestecați periodic ca să nu se ardă orezul. Mai adăugați apă sau supă, dacă va fi necesar. Probați mâncarea de sare.

10. Așezați la sfârșit pulpele de pui deasupra orezului cu legume, acoperiți tigaia cu un capac și înăbușiți la foc mic încă 10 minute. Veți obține o mâncare foarte frumoasă, aromată și consistentă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1