Pâine de casă, ce necesită un timp minim de frământare – o specialitate canadiană!

Pâinica de casă este deliciul vieții noastre. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de pâine de casă. Este o rețetă simplă, dar interesantă și mai puțin obișnuită, de la bucătarii canadieni. Aluatul se prepară extrem de rapid, chiar fără mari bătăi de cap. Doar necesită timp pentru dospeală și fermentare rece. Veți obține o pâinică foarte gustoasă, cu crusta rumenă și miezul moale. Este cea mai populară rețetă de pâine de casă canadiană. Totul pentru simplitatea și rezultatul de succes.

INGREDIENTE  

– 530 g de făină cernută

– 340 ml de apă caldă

– 1,5 linguriță de sare

– 40 g de zahăr

– 5 g de drojdie uscată

– 30 ml de ulei vegetal

– 1 lingură de apă rece + 1 gălbenuș (pentru a unge pâinica)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați apa caldă într-un bol mai adânc, apoi adăugați sarea, drojdia uscată, zahărul și uleiul vegetal. Omogenizați ingredientele din bol.

2. Adăugați făina cernută în bolul cu ingrediente. Frământați aluatul timp de doar 1 minut, folosind telul, spatula sau manual, până se vor omogeniza ingredientele. Ar trebui să obțineți un aluat destul de dens și lipicios.

3. Acoperiți bolul cu aluat cu un fragment de folie alimentară și lăsați-l să crească, pentru aproximativ 2 ore, la un loc cald.

4. Apoi, după timpul expirat de dospire, dați aluatul crescut în volum la frigider, pentru cel puțin 3 ore sau mai bine peste noapte, pentru fermentarea la rece.

5. Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe masa înfăinată. Presărați aluatul deasupra cu un puf de făină. Aplatizați puțin aluatul, apoi, într-un tempou mai rapid, uniți marginile spre centru, modelând o bilă. Important: Procesul modelării pâinii ar trebui să fie finisat în 20-40 de secunde.

6. Puneți pâinica pe tava de copt tapetată cu hârtie, apoi acoperiți-o cu un prosop din țesătură naturală și lăsați-o pentru 1,5 ore.

7. Mixați într-un vas mic gălbenușul cu 1 lingură de apă rece.

8. Ungeți pâinica cu amestecul de ou, folosind pensula de silicon. Apoi faceți 2-3 incizii deasupra pâinii, folosind un cuțit bine ascuțit.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175-180°C, pentru aproximativ 50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți pâinica din cuptor și puneți-o pe grila cuptorului să se răcească, timp de aproximativ 2 ore. Apoi transferați deliciul pe un platou de lemn. Serviți pâinica rumenă și apetisantă cu cea mai mare plăcere!

Notă: Aluatul preparat după această rețetă poate fi păstrat la frigider timp de 6 zile.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1