Pâine de casă – bună… parcă e făcută de bunica!

Ce poate fi mai delicios și aromat decât pâinea de casă? Vă îndemnăm să încercați una din cele mai simple rețete, cu ajutorul căreia veți obține o pâine atât de moale și delicioasă, încât veți renunța la cea din comerț. Pâinea este rumenă și aromată, cu o crustă ușor crocantă, fiind proaspătă timp de 2-3 zile. Unde mai pui, este foarte economică.

INGREDIENTE 

-300 ml de apă caldă

-1.5 linguriță de drojdie uscată

-1.5 linguriță de sare

-2 lingurițe de zahăr

-2 linguri de ulei vegetal

-3-3.5 pahare de făină + 1 pahar de făină pentru maia

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți maiaua: amestecați apa caldă cu drojdia uscată și 1 pahar de făină cernută. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați maiaua la un loc cald pentru 40 de minute.

2. Adăugați în bolul cu maia sarea, zahărul și făina cernută. Amestecați.

3. Turnați în bol uleiul și frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen și dens (nu tare). Lăsați aluatul să crească la un loc cald, timp de 30-35 de minute.

4. Frământați ușor aluatul și așezați-l într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei. Lăsați aluatul să crească la un loc cald, timp de încă 40 de minute. Dați forma la cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180-200°C pentru 30-40 de minute.

5. Scoateți pâinea din cuptor și îndepărtați forma de copt. Înveliți-o într-un prosop și lăsați-o să se răcească.

Notă: Este important să lăsați aluatul să crească suficient timp. La fel, acordați atenția și timpul necesar procesului de frământare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1