Pâine de casă, gata în doar 30 de minute – cu miez moale și pufos, iar crusta rumenă și ușor crocantă te va cuceri!

Vă prezentăm o rețetă deosebită, cu ajutorul cărei veți obține o pâine de casă atât de delicioasă, încât veți renunța complet la cea din comerț. Pe lângă faptul că aceasta se prepară foarte simplu, mai este și foarte economică. Din doar 1/4 kg de făină obțineți 5 pâini! Familia va fi încântată!

INGREDIENTE

-250 g de făină

-6 g de drojdie uscată

-4 g de sare

-30 g de unt

-100 ml de lapte

-50 ml de apă

-1 gălbenuș + 5 ml de lapte (pentru a unge aluatul)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați făina cernută cu drojdia și sarea. Adăugați untul moale (la temperatura camerei), laptele și apa. Frământați un aluat omogen.

2. Redați-i aluatului o formă rotundă și așezați-l într-un bol. Acoperiți bolul cu capac și lăsați aluatul să crească la un loc cald timp de 90 de minute.

3. Frământați ușor aluatul, apoi lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute.

4. Împărțiți aluatul în 5 părți egale. Redați-i fiecărei porții o formă dreptunghiulară, apoi rotunjiți puțin capetele.

5. Așezați pâinea pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie (sau unsă cu ulei). Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 30 de minute.

6. Faceți pe fiecare pâine câteva tăieturi pe diagonală. Bateți un gălbenuș cu o lingură de lapte. Ungeți fiecare pâine cu amestecul obținut.

7. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 20-30 de minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1