Pâine de casă, pe bază de chefir – va fi gata exact peste 1 oră!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă genială de pâine de casă. Stăpânirea artei coacerii pâinii acasă este foarte importantă. În primul rând, aceasta este o mare contribuție la sănătatea familiei. În al doilea rând, produsul achiziționat din comerț cedează la calitate, gust și proprietăți benefice asupra organismului uman. Al treilea avantaj – dvs decideți cum să diversificați rețeta, ceea ce va face gustul pâinii unic, așa cum nu îl veți cumpăra nicăieri. Pâinea de casă pe bază de chefir se prepară uimitor de simplu. Uimiți familia dragă cu delicii sănătoase, preparate acasă.

INGREDIENTE  

– 200 ml de chefir

– 220 g făină de secară

– 40 g de tărâțe

– 2 linguri de ulei vegetal (cel mai bine de măsline)

– 1,5 linguriță semințe de coriandru

– 1,5 linguriță suc de lămâie

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– semințe de in după gust

– ulei vegetal (pentru a unge forma de copt)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați chefirul într-un bol.

2. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu sucul de lămâie și amestecați-l cu chefirul din bol. Potriviți ingredientele din bol cu sare și zahăr. Amestecați, până se va dizolva zahărul.

3. Apoi turnați în bolul cu ingrediente uleiul de măsline și puneți semințele de in. Amestecați bine ingredientele din bol.

4. Cerneți făina de secară în bolul cu ingrediente. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat ușor lipicios.

5. Luați o formă de copt, tapetați-o cu hârtie și ungeți-o cu ulei vegetal.

6. Modelați din aluatul obținut o formă ovală sau dreptunghiulară și puneți-l în formă. Presărați suprafața pâinii cu semințe de coriandru.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40-60 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Serviți pâinica delicioasă cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!