Pâine delicioasă de casă, din aluat lichid! Nu ați gustat nimic mai bun!

Vă prezentăm o rețetă mai puțin obișnuită a aluatului pentru pâine. Pâinea fără frământare este ușor de făcut – doar amestecați ingredientele și le dați la dospit. Obțineți o pâinică de casă aromată, cu miez pufos și coajă subțire. Aluatul poate fi folosit la prepararea pâinii, chiflelor sau pentru alte delicii. Uimiți-i pe cei dragi cu cea mai bună pâine de casă!

INGREDIENTE

– 300 ml de apă caldă

– 8 g de drojdie uscată

– 3 linguri de unt topit

– 1 linguriță de sare

– 1 lingură de miere

– 320 g de făină cu conținut ridicat de gluten

– 6 linguri făină de grâu

– 1 ou

– 1 lingură de apă

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți faina de grâu și cea cu conținut ridicat de gluten în bolul mixerului. Adaugați drojdia uscată și amestecați.

2. Turnați 3 linguri de apă calda într-un pahar.

3. Amestecați bine apa caldă (rămasă) cu 2 linguri de unt și 1 lingură de miere. Obțineți o masă omogenă.

4. Turnați amestecul obținut în bolul cu făina cernută. Porniți mixerul și amestecați ingredientele la viteza medie. Obțineți o masă omogenă.

5. Măriți viteza mixerului și amestecați timp de încă 4 minute. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei pentru 20 minute.

6. Amestecați cele 3 linguri de apă caldă cu sarea. Turnați-o în aluat. Porniți iar mixerul și amestecați aluatul timp de 1-2 minute. Obțineți un aluat lichid și lipicios.

7. Ungeți o formă de copt cu ulei. Turnați aluatul în formă. Uniformizați-l cu ajutorul unei linguri de lemn. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l pentru 20 minute.

8. Îndepărtați folia alimentara și iar lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 10 minute.

9. Bateți într-un vas mic 1 lingură de apă cu 1 ou și o priză de sare. Ungeți pâinea din formă cu amestecul obținut.

10. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 40-45 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Stingeți cuptorul și lăsați pâinea în interior pentru 15 minute. Scoateți pâinea din formă și aranjați-o pe o grilă. Ungeți-o cu unt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1