În sfârșit o rețetă de pâine care trebuie neapărat mâncată cât e fierbinte – cu siguranță nu ați mai auzit despre așa fel de pâine!

Lipiile pita sunt o alegere ideală între lipiile clasice și pâine. Acestea sunt asemănătoare cu chapati indian, lavașul armenesc și lipiile tradiționale irakiene. Lipiile de casă sunt numai bune pentru rețetele cu iz exotic, cum ar fi mâncarea libaneză sau indiană. La fel, acestea pot fi pregătite pentru a fi servite cu salata sau carnea preferată, precum și pentru a-i bucura pe cei dragi cu o pâine de casă deosebit de aromată și delicioasă.

Ingrediente

– 400 g de făină

– 2 lingurițe de sare

– 200 ml de apă

– 2 lingurițe ulei de măsline

– 2 lingurițe de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Încălziți apa și dizolvați în aceasta drojdia. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru 5 minute.

2. Adăugați sarea, uleiul și făina cernută. Amestecați bine. Obțineți un aluat fărâmicios.

3. Aranjați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu puțină făină. Frământați aluatul (timp de 5-7 minute).

4. Obțineți un aluat omogen și neted.

5. Puneți aluatul într-un bol și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați-l la un loc cald pentru 1-2 ore (volumul aluatului trebuie să se dubleze).

6. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat cu grosimea de 5-7 mm.

7. Turtele pot fi pregătite atât în cuptor, cât și pe tigaie. Dacă alegeți cuptorul – preîncălziți-l până la temperatura de 220°С. Aranjați turtele pe tava de copt și coaceți-le timp de 3 minute (turta va căpăta o formă sferică). Scoateți tava din cuptor și acoperiți turtele cu un prosop.

8. Dacă alegeți tigaia – puneți-o pe foc și turnați în aceasta puțin ulei. Aranjați turta în tigaie. Deja peste 30 de secunde veți observa bule la suprafața aluatului. Întoarceți turta pe partea cealaltă.

9. Prăjiți turtele timp de 2 minute pe fiecare parte.

Notă: Aceste turte (pita) se servesc fierbinți. În timpul coacerii (sau a prăjirii) în interiorul acestora se formează spațiu. La dorință, îl puteți umple cu ingredientele preferate: salată, cașcaval, sos, carne sau dulceață. La fel, puteți experimenta cu ierburile aromate pentru aluat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1