Până acum ai copt greșit vinetele! Iată cum se pregătesc corect

Imediat începe sezonul când toate gospodinele se pregătesc să facă zacuscă și tot ce mai este necesar din legumele de toamnă. Mai jos vă aducem la cunoștință cum să coaceți corect vinetele și cum să le curățați pentru a ieși totul perfect și ca la carte.

Sfaturi pentru coacerea vinetelor:

1. Mai întâi de toate trebuie să înțepați vinetele pe toată suprafața cu o scobitoare sau cu o furculiță. Apoi vinetele trebuie așezate în tavă, dar înainte acoperiți tava cu hârtie de copt.

2. Lăsați vinetele la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la temperatura de 180-200°C. Nu uitați să le întoarceți între timp și aveți grijă la faptul că timpul de coacere diferă în funcție de cât de mari sunt vinetele, când sunt moi, atunci înseamnă că sunt gata.

3. După ce s-au copt, le scoateți din cuptor și le lăsați la răcit. Apoi trebuie să tăiați fiecare vânătă în două, de la coadă până la vârf și cu ajutorul unei linguri de lemn, răzuiți miezul vinetei, începând de la coadă.

4. Se pune tot miezul vinetelor într-un bol și vinetele sunt gata pentru zacuscă!

Rețeta zacuscă de vinete:

INGREDIENTE

-1 kg de vinete

-4 morcovi

-5 cepe

-1 piper chili

-50 ml de ulei de floarea soarelui

-5 roșii

-1 bulb de usturoi

-1 ardei gras

-1.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați vinetele. Curățiți vinetele și tăiați-le în jumătate. Aranjați vinetele pe o tavă de copt. Coaceți vinetele la temperatura de 200°C timp de 25-45 de minute (depinde de mărimea vinetelor).

2. Curățiți ceapa, usturoiul, morcovul, roșiile, piperul chili și ardeiul.  Dați legumele prin mașina de tocat carne. Ceapa tocați-o într-un bol aparte.

3. Prăjiți ceapa într-un ceaun cu ulei încins până la culoarea aurie. Adăugați restul legumelor și gătiți-le timp de 30 de minute la foc mic.

4. Curățiți de coajă vinetele coapte și dați-le prin mașina de tocat carne. Adăugați vinetele la celelalte legume, presărați cu sare și gătiți-le încă timp de 30 de minute.

5. Umpleți borcanele preventiv sterilizate cu zacuscă de vinete. Acoperiți borcanele cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Acoperiți borcanele cu o plapumă și lăsați să se răcească.

Notă: La dorință, zacusca de vinete poate fi consumată după preparare și păstrată la frigider.

 

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1