Pandișpan clasic de ciocolată. Foarte gingaș, pufos și moale – fiecare bucățică se topește în gură.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă rețeta clasică de preparare a pandișpanului de ciocolată. Pandișpanul este foarte gustos, gingaș și moale – fiecare bucățică pur și simplu se topește în gură. Puteți folosi acest pandișpan aerat ca bază pentru torturi sau ca desert simplu pentru ceai sau cafea. Această rețetă de succes va fi pe placul tuturor gospodinelor.

INGREDIENTE

– 6 ouă (de temperatura camerei)

– 1 priză de sare

– 6 linguri cu vârf de zahăr

– 6 linguri cu vârf de făină

– 3 linguri de cacao

– 1 linguriță de praf de copt

– 1 lingură de unt la dorință

– vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Separați albușurile de gălbenușuri.

2. Adăugați o priză de sare în albușuri și bateți mai întâi la viteză mică, apoi măriți viteza și bateți până veți obține o spumă densă.

3. Bateți gălbenușurile timp de aproximativ un minut. După ce s-au deschis la culoare și au crescut în volum, adăugați câte 3 linguri cu vârf de zahăr în albușuri și gălbenușuri. Bateți amestecurile separat timp de aproximativ 3-4 minute până veți obține o spumă densă.

4. Combinați amestecurile și bateți masa cu mixerul la viteză mică.

5. Apoi adăugați vanilia (sau zahărul vanilat, esența de vanilie).

6. Adăugați 6 linguri de făină, praful de copt (dacă doriți ca pandișpanul să fie mai aerat) și 2.5-3 linguri de cacao. Amestecați ingredientele și cerneți-le prin sită în masa de ouă.

7. Amestecați atent cu o spatulă de lemn sau de silicon într-o singură direcție, ca să nu se lase albușurile. Amestecați aluatul până la omogenizare.

8. Topiți untul în cuptorul cu microunde.

9. Puneți într-un bol separat o lingură de aluat și adăugați untul topit. Amestecați, apoi adăugați conținutul în aluat și amestecați din nou.

10. Tapetați o formă de copt cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt (sau presărați-o cu făină sau ungeți cu ulei doar partea de jos).

11. Turnați aluatul și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

12. Faceți testul scobitorii.

13. Scoateți pandișpanul din cuptor, treceți cu cuțitul pe marginile formei și scoateți blatul. Lăsați-l să se răcească timp de câteva ore (dacă partea de sus a crescut cu cocoașă, atunci întoarceți-l pe o suprafață plată, ca să devină neted).

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1