Pandișpan de casă fără ouă, cu coajă rasă de portocală!

“Pandișpanul de post cu portocale” este un desert ieftin și accesibil. Acesta nu conține ouă, unt sau lapte, dar este deosebit de gustos, cu aromă intensă de portocale. Pandișpanul se prepară ușor, este delicios, gingaș și aerat, excelent pentru perioada de post. Invitați-vă prietenii la un ceai și serviți cu plăcere acest deliciu aromat!

Pandișpan de post cu portocale

INGREDIENTE

-430 g de făină

-100 ml de apă

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 priză de scorțișoară

-150 g de stafide

-100 ml de ulei de floarea soarelui

-1 linguriță de oțet

-200 g de zahăr

-1 portocală

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați portocala bine cu apă caldă, apoi uscați-o. Dați coaja de portocală prin răzătoarea mică: doar partea portocalie, încercând să nu atingeți partea albă (aceasta dă un gust amar bucatelor). Apoi tăiați portocala în 2 părți și stoarceți sucul prin orice metodă.

2. Presărați zahărul într-un bol adânc și turnați uleiul de floarea soarelui. Amestecați bine toate ingredientele. Apoi adăugați coaja rasă de portocale, apa și sucul de portocale, amestecați. Stingeți bicarbonatul cu oțet și adăugați-l în bol.

3. Presărați treptat făina cernută și scorțișoara, amestecați aluatul. Spălați stafidele bine și amestecați-le cu o lingură de făină. Puneți stafidele în aluat și amestecați.

4. Ungeți forma pentru chec cu ulei de floarea soarelui și presărați-o ușor cu făină. Puneți aluatul în formă și distribuiți-l uniform.

5. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 1 oră.

6. Lăsați pandișpanul să se răcească un pic și mutați-l pe un platou. Presărați-l cu zahăr pudră și coajă rasă de portocală pentru un decor frumos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1