Pandișpan de ciocolată moale și gustos – cea mai reușită rețetă!

Astăzi vă prezentăm cea mai reușită rețetă de pandișpan de ciocolată, care iese mereu perfect. Pandișpanul se prepară din doar 4 ingrediente, este foarte pufos, moale și gustos și se combină excelent cu orice cremă și fructe. Din acest pandișpan puteți prepara un tort extraordinar de ciocolată, pe care să-l serviți pe masa de sărbătoare. Puteți servi acest pandișpan ca desert simplu pentru ceai.

INGREDIENTE

-4 ouă

-100 g de făină

-50 g de cacao

-200 g de zahăr

-unt – pentru ungerea formei de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Dați bolul cu albușuri la frigider, ca să se răcească și să se bată mai bine. Adăugați 100 g de zahăr în gălbenușuri și bateți cu mixerul la viteză mare până veți obține o masă omogenă de culoare crem. Încălziți cuptorul în prealabil la 200 de grade.

2. Scoateți albușurile din frigider și bateți-le cu mixerul până veți obține vârfuri stabile. Mai întâi bateți timp de câteva minute la viteză mică, apoi măriți treptat viteza la maxim. Adăugați zahărul rămas în porții mici și bateți din nou cu mixerul. Trebuie să obțineți o masă de albușuri stabilă, care să nu curgă, dacă veți întoarce bolul.

3. Cerneți făina și cacao prin sită într-un bol. Turnați gălbenușurile bătute în albușuri și amestecați atent de jos în sus, ca să nu se lase masa și adăugați treptat amestecul de făină și cacao. Nu trebuie să amestecați aluatul mult timp, deoarece pandișpanul nu va crește.

4. Ungeți forma de copt cu unt, puneți aluatul și coaceți pandișpanul la 170 de grade timp de 30-40 de minute până va fi gata. Nu trebuie să deschideți ușa cuptorului primele 25-30 de minute, ca să nu se lase pandișpanul.

5. Faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea are urme de aluat crud, atunci mai coaceți un pic, dacă pandișpanul este gata, atunci scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească în formă.

6. După ce s-a răcit puțin, mutați pandișpanul pe un grătar sau tocător de lemn. Puteți separa blatul de formă cu ajutorul unui cuțit. Puteți tăia pandișpanul rece de-a lungul în 2 sau 3 blaturi subțiri.

7. Din acest pandișpan puteți prepara diverse torturi, ungând blaturile cu cremă, frișcă bătută, sirop, lapte condensat sau glazură și decorând cu fructe, fructe de pădure, nuci, ciocolată rasă sau fulgi de cocos.

8. De asemenea, puteți decora imediat acest pandișpan după gust și să-l serviți ca prăjitură pentru un ceai fierbinte și aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1