Pandișpan fin, ca stofa de șifon – aerat și delicios!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de pandișpan fin, ca stofa de șifon. Desertul se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Extrem de fraged, pufos, aromat și fin, pandișpanul poate fi servit simplu, presărat cu zahăr pudră sau chiar transformat într-un tort delicios. Vă sugerăm să preparați acest pandișpan, care cu siguranță va deveni deliciul preferat al întregii familii.

INGREDIENTE 

– 1 pahar de făină cernută

– 5 ouă

– 1 albuș de ou

– 1 pahar de zahăr

– 2,5 lingurițe praf de copt

– 1 priză de sare

– 140 ml de apă

– 1/4 linguriță de acid citric

– 90 ml ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri diferite.

2. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt, sarea și 150 g de zahăr. Amestecați ingredientele uscate.

3. Formați o adâncitură în bolul cu ingredientele uscate și adăugați gălbenușurile, apoi turnați apa. Omogenizați ingredientele și turnați uleiul de măsline. Amestecați ingredientele, folosind o spatulă, apoi bateți-le cu ajutorul mixerului, până veți obține o masă omogenă.

4. Bateți albușurile. Apoi mai adăugați 1 albuș de ou și bateți ingredientule până veți obține o spumă cu vârfuri stabile.

5. Treptat adăugați în bolul cu albușuri acidul citric și zahărul rămas. Iar bateți albușurile până veți obține o spumă densă.

6. Adăugați spuma de albușuri pe porțiuni mici, în bolul cu aluat. Amestecați cu grijă compoziția, folosind o spatulă de silicon.

7. Alegeți o formă de copt și tapetați-o cu hârtie sau ungeți-o cu ulei. Turnați aluatul în formă.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți forma și lăsați pandișpanul să se răcească. Așezați deliciul apetisant pe un platou. Serviți pandișpanul cu o ceașcă de ceai aromat.

Notă: Pandișpanul se păstrează timp de o săptămână, doar trebuie să-l înfășurați în hârtie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1