Pandișpan fin și aromat, pe bază de lapte condensat – rețeta bunicii, pe care nu o voi înlocui niciodată!

Vă prezentăm cea mai reușită rețetă de pandișpan pe bază de lapte condensat, care iese mereu perfect. Acesta se prepară din cele mai simple ingrediente, mereu prezente în bucătărie. Pandișpanul are un gust intens și o aromă irezistibilă. Doar alegeți crema preferată sau ungeți-l cu lapte condensat și obțineți un tort fabulos. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert fascinant, ce cu siguranță va fi des solicitat de membrii familiei.

INGREDIENTE

– 3 ouă

– 0,5 cutie de lapte condensat

– 1 pahar de chefir (smântână sau amestec de chefir cu smântână)

– 180 g de zahăr

– 1/3 linguriță de sare

– 1/3 linguriță bicarbonat de sodiu

– făină (cât va lua aluatul)

– unt pentru a unge forma

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie. Adăugați chefirul și laptele condensat. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

2. Cerneți faina cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Treptat, adăugați făina în compoziția cu ouă. Amestecați până obțineți un aluat puțin lichid, asemănător cu smântâna.

3. Ungeți cu unt forma detașabilă de copt și presărați-o cu pesmeți (pandișpanul nu iese înalt, de aceea vă recomandăm să alegeți o forma de copt cu pereți mai mici). Turnați aluatul în formă. Agitați puțin forma, astfel încât aluatul sa se uniformizeze.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit (pe raftul de jos) până la temperatura de 200 grade , apoi reduceți focul până la 170 grade. Coaceți pandișpanul până va fi aproape gata.

5. Așezați forma pe raftul de mai sus. Coaceți pandișpanul până va fi gata. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Obțineți un pandișpan rumen și aromat. Turnați peste acesta lapte condensat și serviți cu o ceașcă de cafea sau ceai proaspăt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1