Pandișpan înalt și pufos – formula perfectă, fără separarea albușurilor de gălbenușuri.

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de pandișpan, după o formulă specială. Rețeta de pandișpan este foarte simplă, se pregătește fără separarea ouălor și este foarte gustos. Din doar 3 ingrediente banale veți obține un pandișpan foarte înalt, pufos, moale și aerat, perfect pentru prepararea torturilor. Încercați această rețetă și preparați pandișpanul apetisant ca bază pentru tortul preferat.

INGREDIENTE  

– 144 g de făină cernută

– 144 g de zahăr

– 4 ouă (244 g fără coajă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui tel, apoi bateți-le, folosind mixerul, timp de 10-15 minute.

2. Adăugați făina cernută, amestecați puțin folosind telul, apoi mixați aluatul cu ajutorul mixerului, timp de 15-20 secunde.

3. Tapetați o formă de copt detașabilă cu diametrul de 18 cm cu hârtie calitativă de copt. Ungeți bordura formei cu ulei vegetal, apoi presărați-o cu făină. Turnați aluatul în formă.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175°C, pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Îndepărtați cu grijă forma de copt, puneți pandișpanul pe o grilă și lăsați-l să se răcească complet.

6. Înfășurați pandișpanul răcit în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 18-24 de ore. Datorită acestui truc, tortul pe baza acestui pandișpan s-a dovedit a fi mult mai gustos.

Notă: Formula pandișpanului: 1 (făină) : 1 (zahăr) : 1,7 (ouă).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1