Pandișpan italian ”12 linguri”!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, secretul preparării pandișpanului italian ”12 linguri”. Cu produse de calitate și proporții corecte, veți obține un pandișpan delicios, pufos, moale și aerat. Chiar dacă este cea mai simplă rețetă, ce se prepară foarte ușor și rapid, obțineți un desert fascinant. La dorință, puteți decora desertul cu zahăr pudră sau glazură după gust. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert ce merită toate laudele.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 12 linguri de zahăr

– 12 linguri de ulei vegetal

– 12 linguri de lapte

– 12 linguri pline de făină cernută

– 1 priză de sare

– 7 g praf de copt

– 0,5 lămâie (suc și coajă)

– zahăr pudră la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți într-un vas 3 ouă, apoi adăugați zahărul și 1 priză de sare. Bateți ingredientele, folosind mixerul, timp de 2-3 minute, până obțineți o masă pufoasă, de culoare albă.

2. Adăugați în bolul cu ouăle bătute uleiul vegetal, laptele, apoi sucul și coaja de lămâie. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul.

3. Apoi adăugați în bolul cu ingredientele omogenizate făina cernută și praful de copt. Omogenizați aluatul, folosind spatula.

4. Tapetați o formă detașabilă de copt cu hârtie (cu diametrul de 20 x 22 cm), apoi turnați aluatul obținut. Agitați ușor forma de copt. Astfel aluatul se va uniformiza și veți evita bulele de aer din interior.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați blatul apetisant și rumen pe o farfurie. La dorință decorați-l cu zahăr pudră sau glazură după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1