Pandișpan super pufos – o rețetă originală cu limonadă carbogazoasă

Cu siguranță nu ați mai preparat această rețetă de pandișpan. Dacă doriți să obțineți un pandișpan foarte pufos și înalt, atunci vă îndemnăm să pregătiți acest minunat pandișpan la Multicooker.

Este unul cu totul deosebit, marele secret al acestui pandișpan este limonada, care trebuie să fie neapărat carbogazoasă, în caz contrar nu veți obține rezultatul dorit. Puteți folosi orice fel de limonadă, cu lămâie, ghimbir, pere, vișine, coacăze, important să o preparați cu apă carbogazoasă. Veți obține un pandișpan foarte frumos, pufos, aerat și aromat.

Ingrediente

-4 ouă

-1.5 pahare de zahăr

-1 pliculeț de zahăr vanilat

-1 pahar de limonadă carbogazoasă (de orice fel)

-1 pahar de ulei

-3 pahare de făină

-10 g de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți cu ajutorul mixerului ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Continuând să bateți, adăugați ulei, apoi turnați limonada. Presărați în doze mici făina amestecată cu praful de copt și amestecați cu mixerul. Veți obține un aluat lichid de consistența smântânii. Turnați aluatul în vasul de la Multicooker. Setați timpul de coacere de 65 de minute. După semnal adăugați încă 65 de minute.

2. La sfârșitul coacerii, opriți aparatul și lăsați pandișpanul să se răcească încă 20 de minute.

3. Apoi întoarceți vasul Multicooker-ului pe un suport (ca în imagine) și lăsați să se răcească complet.

4. Dacă veți coace pandișpanul la cuptor, atunci fixați temperatura de coacere de 180 de grade, timp de aproximativ 30-40 de minute. Forma de copt trebuie să fie înaltă, deoarece pandișpanul va crește mult.

5. La finalul coacerii lăsați pandișpanul în cuptorul oprit timp de 20 de minute.

6. Întoarceți forma cu pandișpan pe un suport și lăsați să se răcească complet.

7. Veți obține un pandișpan foarte pufos și înalt (la noi e de 12 cm), cu aromă de pere (am folosit o limonadă cu pere).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1