Papanași delicioși ”Baursak”. Îi prepar deja a treia zi și toată familia e încântată!

”Baursak” – este un produs tradițional de patiserie dulce al tătarilor, kazahilor, mongolilor, turkmenilor, care sunt asemănătoare cu papanașii. Papanașii ”Baursak” sunt preparați din aluat combinat cu brânză de vaci. Astăzi drag amator ale deliciilor culinare, vă prezentăm această rețetă superbă. Papanașii se prepară foarte simplu, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi. Dar în ciuda simplității preparării, aceștia întotdeauna se dovedesc a fi delicioși și aromați, cu o crustă aurie crocantă.

INGREDIENTE 

– 300 g brânză de vaci

– 3 ouă

– 1 linguriță de sare

– 100 g de zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 20 ml de ulei vegetal fără miros

– 300 g de făină cernută

– 200 ml de ulei vegetal pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți într-un vas brânza de vaci și frecați-o cu o furculiță. Spargeți 3 ouă în bolul cu brânză. Adăugați bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea. Amestecați bine ingredientele cu ajutorul unei spatule. Apoi adăugați uleiul vegetal fără miros. Amestecați.

2. Combinați amestecul de brânză cu făina cernută. Frământați aluatul. Veți obține un aluat dens, puțin lipicios.

3. Presărați făină cernută pe suprafața de lucru. Tăiați o mica parte din aluatul obținut și întindeți un blat cu grosimea de 0.7-0.8 mm.

4. Decupați papanașii cu ajutorul unui pahar sau a unei forme pentru biscuiți.

5. Turnați uleiul vegetal într-o tigaie și încălziți-l bine. Prăjiți papanașii câte 1 minut pe fiecare parte. Așezați-i pe un platou și serviți cu miere, dulceață sau smântână, alături de o ceașcă de ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1