Papanași delicioși, ce ne amintesc de copilărie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de papanași rumeni și apetisanți. Un mic dejun ne asigură cu energie și bună dispoziție pe tot parcursul zilei. Papanașii sunt o soluție pe cât se poate de bună, dacă doriți să diversificați puțin meniul de fiecare zi. Deliciul copilăriei se prepară destul de simplu și rapid. Papanașii sunt bucuria copiilor, care pot fi serviți cu miere, smântână sau dulceață. Vă asigurăm că succesul este garantat.

INGREDIENTE  

– 250 g brânză de vaci

– 1 ou

– 5-6 linguri de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

– 1.5 pahare de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

– 500 ml de ulei vegetal (pentru a prăjit)

– zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Bateți într-un bol oul cu zahărul, apoi adăugați brânza de vaci, zahărul vanilat și praful de copt. Mixați ingredientele, folosind mixerul, până obțineți o compoziție omogenă.

2. Apoi adăugați făina cernută și frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat fin, moale și plăcut la pipăit. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute.

3. Împărțiți aluatul în 2-3 părți, apoi redați-i fiecărei o formă cilindrică. Tăiați aluatul în 8-10 bucăți medii, apoi modelați bile.

4. Prăjiți papanașii într-un ceaun încins cu ulei vegetal, la foc mediu, până se vor rumeni frumos.

5. Apoi aranjați papanașii într-o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, ca să evitați excesul de grăsimi. Transferați deliciul copilăriei pe o farfurie de servit și presărați-l cu zahăr pudră. Serviți papanașii rumeni și apetisanți cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1