Papanași fragezi și pufoși fără ouă – simplu și delicios!

Câteva ingrediente simple și 20 de minute din prețiosul dvs timp și aveți pe masă cei mai delicioși, fini și apetisanți papanași! Atât de moi, fragezi și aerați, încât sunt bineveniți în orice moment al zilei pentru a-ți ridica dispoziția! Sunt delicioși atât fierbinți, cât și reci alături de gemul preferat sau smântână. Savurați cu plăcere!

Ingrediente

– 360 g de brânză de vaci de cel mult 17% grăsime

– o priză de sare

– 1-2 lingurițe de zahăr

– 1 lingură de făină

– ulei (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți într-un bol adânc brânza și adăugați sarea și zahărul (nu trebuie să puneți mai mult zahăr, deoarece compoziția nu se va lega, va fi necesară mai multă făină, iar în rezultat veți obține niște papanași rigizi și lipsiți de gust).

2. Adăugați o lingură de făină și amestecați bine compoziția (puteți utiliza chiar și o presă de cartofi). Amestecați până brânza nu se mai lipește de mâini.

3. Pentru ca papanașii să aibă aceeași dimensiune, faceți un rulou din aluat și tăiați-l apoi felii de aproximativ 2 cm.

4. Treceți fiecare felie de aluat prin făină.

5. Încingeți bine uleiul în tigaie, puneți papanașii, acoperiți-i cu un capac și coaceți-i la foc mediu, fără să-i atingeți sau să-i mișcați, până se rumenesc pe partea inferioară. După care îi întoarceți pe cealaltă parte și îi coaceți sub capac până sunt gata.

6. La dorință puteți adăuga în aluat – stafide, banane, mere, caise uscate etc., dar sunt super delicioși și așa, simpli.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1