Papanași ”Prea buni” – descoperiți secretul unui desert de neuitat!

Vă prezentăm o rețetă de papanași deosebit de delicioși. Aceștia se obțin foarte moi, pufoși, aromați cu o textură plăcută și gust intens de brânză. Descoperiți mai jos secretul unor papanași extrem de delicioși, ce cu siguranță îi vor cuceri chiar și pe cei mai iscusiți gurmanzi. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert demn de toate laudele.

INGREDIENTE

– 400 g brânză de vaci

– 1 lingură de griș

– 1 ou

– 1 lingură de zahăr

– 2 linguri fulgi de cocos

– 2 g de vanilie (sau 10 g de zahăr vanilat)

– 1 lingură de ulei Ghee (unt clarificat)

– 3 linguri de ulei vegetal

– făină

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cel mai bine e să folosiți brânza de vaci mai uscată. Dacă aceasta este prea umedă, scurgeți-o. Pentru aceasta, aranjați câteva straturi de tifon într-o strecurătoare, apoi aranjați în aceasta brânza. Puneți deasupra o greutate și lăsați-o pentru 2-3 ore să se scurgă. Dacă brânza este granulată, treceți-o printr-o sită sau amestecați-o cu ajutorul unui blender.

2. Aranjați brânza într-un bol. Adăugați sarea, zahărul, grișul, oul, fulgii de cocos și vanilia. Fulgii de cocos oferă un gust deosebit de delicios papanașilor și datorită acestora se micșorează cantitatea de făină și griș, necesară pentru aluat. Astfel, papanașii își vor ține bine forma.

3. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă. Lăsați amestecul obținut la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

4. Formați papanașii și treceți-i prin făină.

5. Prăjiți papanașii într-o tigaie încinsă cu un amestec de ulei și unt clarificat. Faceți focul moderat și prăjiți papanașii până se rumenesc.

6. Întoarceți-i pe partea cealaltă și acoperiți tigaia cu un capac. Prăjiți încă timp de 2-2.5 minute. Astfel papanașii vor deveni moi și pufoși.

7. Aranjați papanași pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă uleiul în exces. Apoi, aranjați-i pe un platou. Serviți papanașii cu smântână sau presărați cu zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE A ULEIULUI GHEE

1. Folosiți un unt calitativ, de cel puțin 82%, fără adaosuri. Cel mai bine e să folosiți untul de casă.

2. Pregătiți o cratiță cu fundul gros, de altfel, în cratița cu pereții subțiri untul se va arde. Dacă nu dispuneți de o astfel de cratiță, folosiți două cratițe cu pereții subțiri, de dimensiuni diferite.

3. Turnați în cratița mai mare apă și aranjați în aceasta cratița mai mică. În aceasta veți topi untul.

4. Puneți cratița pe foc și încălziți apa. Când apa va începe să fiarbă, faceți focul mic și fierbeți untul topit până acesta va deveni transparent. Nu amestecați untul în timp ce acesta se topește.

5. Untul se va fierbe timp de 40-60 de minute. Când acesta va deveni transparent, veți observa la fund un sediment, iar pe suprafață se va forma spumă. Cu grijă, îndepărtați spuma și luați cratița de pe foc.

6. Aranjați câteva straturi de tifon într-o strecurătoare. Strecurați untul imediat ce l-ați luat de pe foc. Turnați-l în borcane mici și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

7. Închideți borcanele cu capace și dați-le la frigider.

Urmăriți modul de preparare a papanașilor în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1