Papanașii vă par un deliciu banal? Încercați să-i pregătiți la cuptor! Un deliciu sănătos și gustos, perfect pentru copii!

Papanașii reprezintă un desert deosebit de fin, aerat și aromat. Serviți de sine stătător, cu smântână sau dulceața preferată, aceștia mereu sunt pe gustul tuturor. Vă îndemnăm să pregătiți cei mai pufoși și apetisanți papanași la cuptor. Aceștia se prepară uimitor de simplu și rapid, iar în rezultat obțineți un deliciu ușor și sănătos, perfect pentru a fi dat copiilor.

INGREDIENTE

-1 ou

-150 g de făină

-1 linguriță praf de copt

-2-3 linguri de zahăr

-1 linguriță de zahăr vanilat

-500 g brânză de vaci (cu granule mărunte)

-unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, bateți oul cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugați brânza de vaci și amestecați bine cu o furculiță până obțineți o masă omogenă.

2. Amestecați făina cu praful de copt. Cerneți amestecul obținut în bolul cu brânza de vaci. Amestecați aluatul mai întâi cu furculița, apoi cu mâinile.

3. Tapetați o tavă de copt cu hârtie (sau așezați o tavă de silicon). Ungeți-o cu unt.

4. Formați din aluat niște bile, de dimensiunea unei nuci. Treceți-le prin făină și așezați-le pe tavă (păstrați o distanță de aproximativ 2-3 cm între acestea).

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. La dorință, presărați papanașii cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!