Par a fi doar niște cartofi, dar rețeta va fi la mare căutare!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă neobișnuită și interesantă de ”baștonașe” din cartofi, cu salam. Pare o rețetă simplă, dar să știți că toți vecinii vor fi în căutarea ei. Bastonașele originale cu cartofi și salam, la ceaun, se prepară simplu și rapid. Veți obține niște bastonașe apetisante și gustoase, crocante la exterior și savuroase în interior.

INGREDIENTE  

– 200 g de cartofi

– 1 ou

– 1 pahar de lapte

– sare după gust

– 50 g de salam, șuncă sau crenvurști

– 200 g de făină cernută

– 0,5 linguriță de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii și spălați-i bine. Fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și puțină sare până sunt gata. Strecurați apa și fărâmițați cartofii fierbinți, folosind o furculiță.

2. Lăsați cartofii puțin să se răcească și adăugați laptele. Frecați ingredientele, apoi adăugați 1 ou și niște sare după gust. Amestecați compoziția, apoi adăugați făina și praful de copt. Amestecați bine aluatul.

3. Dați crenvurștii prin răzătoarea mare, apoi adăugați-i în bolul cu aluat. Iar amestecați aluatul. Turnați aluatul în sacul pentru patiserie.

4. Presând sacul cu aluat, formați niște bastonașe de cca 4-5 cm, care le dați treptat în ceaunul încins cu o cantitate mai multă de ulei vegetal. Prăjiți bastonașele, fără grabă, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

5. Aranjați gustărica rumenă pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei. Apoi o aranjați frumos pe o farfurie aparte. Serviți gustărica apetisantă cu cea mai mare plăcere, alături de sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1