Pârjoale delicioase fără carne – nu vor rămâne pentru a doua zi!

Cu siguranță, fiecare gospodină a încercat măcar o dată să pregătească pârjoale fără carne. Dacă în familie sunt amatori de carne, aceste pârjoale în cele mai multe cazuri suferă un eșec.

Vă prezentăm o rețetă de pârjoale din legume, care vor fi atât de delicioase, sățioase și aromate, încât vor fi savurate de toți, fără excepții. Secretul gustului delicios se conține atât în modul de preparare, cât și în sosul picant.

Ingrediente

– 250 g de dovlecei

– 1 ceapă

– 75 g de griș

– 2 căței de usturoi

– sare

– 30 ml de ulei de floarea soarelui

– 30 ml de maioneză (maioneză de casă)

– 250 g de morcov

– 1 ou

– 250 ml de supă de legume

– piper negru măcinat

– 1 ardei iute

– 100 g de iaurt grecesc

– 0.5 legătură de ceapă verde

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dați morcovul prin răzătoare măruntă, dovlecelul – prin cea mai mare. Tocați mărunt ardeiul iute. Lăsați dovleceii să lase suc. Ulterior, scurgeți sucul.

2. Turnați 15 ml de ulei într-o tigaie și puneți-o pe foc. Prăjiți ceapa tocată și 1 cățel de usturoi presat în ulei încins. Când ceapa va deveni transparentă, turnați supa de legume și aduceți până la fierbere.

3. Adăugați în tigaie grișul și amestecați. Fierbeți amestecul până se umflă grișul. Adăugați ardeiul iute. Lăsați să se răcească, apoi adăugați oul și amestecați.

4. Împărțiți grișul în două părți: în una adăugați morcovul, în cealaltă – dovleceii.

5. Formați două tipuri de pârjoale. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins pe ambele părți (folosiți cele 15 ml de ulei rămase).

6. Aranjați-le pe o tavă de copt preventiv unsă cu ulei.

7. Coaceți pârjoalele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 10-15 minute.

8. Pregătiți sosul: amestecați ceapa verde tocată mărunt cu 1 cățel de usturoi presat, iaurtul și maioneza. La dorință, adăugați sare și piper negru măcinat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1