Pârjoale delicioase și suculente – e cu siguranță rețeta cea mai bună!

Astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de pârjoale foarte apetisante și suculente. Datorită ingredientului secret și unei reguli obligatorie, veți obține niște pârjoale moi, pufoase și suculente. Deliciul aromat și rumen se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente, ce sunt perfect combinate. Uimiți familia dragă cu pârjoale deosebit de fine.

INGREDIENTE  

– 500 g de carne tocată

– 200 g de pâine

– 90 g de ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 lingurițe de sare

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 100 ml de apă

– 2-3 linguri de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Începeți cu pâinea: tăiați 4-5 felii de pâine, îndepărtați-le crusta și înmuiați-le într-un bol mai adânc cu apă. Când feliile de pâine se vor înmuia complet, stoarceți-le ușor. Ar trebui să obțineți 200 g de pâine înmuiată.

2. Țineți minte regula principală – în mod ideal, cantitatea de pâinea stoarsă trebuie să constituie 40% din cantitatea de carne tocată.

3. Tocați carnea într-un bol aparte, folosind mașina de tocat. Apoi tocați ceapa, usturoiul (preventiv curățat) și pâinea înmuiată.

4. Potriviți ingredientele din bol cu sare și piper negru măcinat, apoi turnați 100 ml de apă. Amestecați și bateți tocătura cu ea de bol, de 5-10 ori ca să se omogenizeze bine.

5. Formați pârjoalele: înmuiați mâinile în apă, luați puțină carne tocată, frământați-o bine în mâini, apoi aruncați-o dintr-o palmă în alta de 2-3 ori, formați o bilă apoi turtiți-o puțin, modelând o pârjoală rotundă sau alungită. Aranjați pârjoalele pe un fund sau farfurie, ușor umezită.

6. Puneți într-o farfurie făina cernută. Treceți pârjoalele prin făină.

7. Prăjiți pârjoalele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți până vor fi gata.

8. Așezați pârjoalele apetisante pe o farfurie. Serviți deliciul savuros alături de un piureu de cartofi cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1