Pârjoale din cartofi cu ciuperci – o gustare caldă delicioasă și foarte economă!

Vă prezentăm o rețetă de pârjoale delicioase cu ciuperci. Din ingrediente simple și accesibile obțineți un fel de mâncare cald, fin și aromat.

Cel mai bine e să folosiți cartofii cu miez galben deoarece aceștia conțin mai mult amidon și sunt mai dulci. Aceste pârjoale pot fi servite atât în calitate de fel principal, cât și ca o gustare caldă.

Ingrediente

– 8 cartofi

– 1 priză de turmeric

– 500 g de ciuperci

– 1 cățel de usturoi

– 3 linguri de făină

– 1 ceapă

– piper negru măcinat

– sare

– ienibahar

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă. Faceți focul mic și fierbeți-i timp de 40 de minute. Acoperiți cratița cu un capac. Sărați cartofii cu 10 minute înainte de a-i lua de pe foc.

2. Tăiați mărunt ceapa și ciupercile. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu, până ceapa va deveni moale. Adăugați usturoiul tocat, sarea și ienibaharul măcinat.

3. Puneți umplutura într-o strecurătoare, astfel încât să se scurgă excesul de lichid.

4. Scurgeți apa din cratița cu cartofi. Pregătiți piureul folosind un pasator pentru cartofi sau un blender.

5. Lăsați piureul să se răcească puțin. Adăugați făina, piperul negru măcinat și turmericul (pentru culoare). Amestecați. Dacă este necesar, mai adăugați făină.

6. Formați din porții mici de aluat turte de mărimea palmei. Pe centru aranjați umplutura și lipiți marginile. Treceți pârjoala prin făină.

7. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, câte 3 minute, pe fiecare parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1