Pârjoale gustoase și suculente, cu orez – când nu am chef să petrec prea mult timp la bucătărie, pregătesc pârjoalele doar așa!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de pârjoale apetisante și rumene la cuptor, cu orez. Acest fel de mâncare este atât de savuros, încât se topește în gură. Mâncărica se prepară foarte ușor, fără bătăi de cap. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. De asemenea, vă sugerăm să pregătiți orezul anume după această rețetă. Doar așa veți obține o garnitură aromată, apetisantă și nelipicioasă.

INGREDIENTE PENTRU PÂRJOALE

– 500 g de carne tocată

– 2 cartofi

– 1 ceapă

– 2-3 căței de usturoi

– 3 felii de pâine

– 1-2 linguri de smântână

– 50 g de unt

– 1/2 linguriță de sare

– Piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GARNITURĂ 

– 200 g de orez

– 20-50 g de unt

– 1/2 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– 1/4 linguriță de turmeric

– 400 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți carnea tocată: înmuiați pâinea într-un vas cu apă. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mică. Curățați ceapa și usturoiul, apoi tocați-le cu ajutorul unui blender.

2. Combinați într-un bol carnea tocată cu cartofii rași, ceapa și usturoiul. Scurgeți pâinea înmuiată, fărâmițați-o și adăugați-o în bolul cu carne. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați bine.

3. Adăugați în bolul cu carne smântâna și iar amestecați.

4. Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal. Modelați pârjoale din carnea tocată și așezați-le în tavă. Păstrați distanța între pârjoale (ar trebui să obțineți 11 pârjoale).

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți tava cu pârjoale din cuptor și ungeți-le generos cu unt. Dați-le la cuptor pentru încă 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți tava din cuptor și iar ungeți pârjoalele cu untul topit din tavă.

8. Pregătiți orezul: spălați bine orezul, apoi scurgeți apa din vas.

9. Alegați o cratiță cu pereții groși, puneți în aceasta untul și topiți-l la foc moderat. Apoi turnați orezul spălat în cratiță. Potrivi-l cu sare, piper negru măcinat și turmeric. Amestecați ingredientele. Prăjiți puțin orezul, timp de 2-3 minute, apoi turnați apă fiartă. Acoperiți cratița cu capac și fierbeți orezul la foc mic, timp de 12-15 minute. Până fierbe orezul, nu luați capacul.

10. Așezați pe o farfurie niște pârjoale și orezul aromat. Serviți deliciul cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1