Pastă de roșii gustoasă preparată acasă. O prepar în fiecare an, niciodată n-o cumpăr din magazin.

Umpleți-vă cămara cu bunătăți pentru iarnă! Toamna ne oferă din plin legume proaspete, aromate și suculente, de aceea nu ezitați să preparați pastă de roșii de casă, care este un ingredient indispensabil pentru preparea sosurilor, sarmalelor și ciorbelor. De ce s-o cumpărați din magazin, când o puteți prepara foarte simplu acasă. Pasta de casă se prepară din ingrediente naturale, este delicioasă, cremoasă, aromată și merită tot efortul!

INGREDIENTE 

-4 kg de roșii

-4 linguri de sare grunjoasă

-1/2 pahar de ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Alegeți roșiile și spălați-le.

2. Tăiați roșiile bucățele și puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

Imagini pentru томатная паста в домашних условиях

3. Puneți cratița la foc și fierbeți roșiile timp de 20-30 de minute până vor deveni moi. Amestecați-le periodic cu o lingură de lemn.

4. Opriți focul și treceți roșiile printr-o sită, ca să separați pulpa roșiilor de coji și semințe.

Imagine similară

5. Puneți pulpa de roșii într-un vas.

6. Turnați pulpa de roșii într-o tavă/formă cu borduri înalte.

7. Adăugați sarea și uleiul de măsline, amestecați și dați tava la cuptor la temperatură maximă. Dacă partea de sus se va întuneca prea mult, atunci reduceți temperatura.

Imagini pentru томатная паста в домашних условиях сито

8. Scoateți tava periodic și amestecați roșiile cu o lingură de lemn. Pulpa de roșii va deveni mai densă și se va transforma într-o pastă. Fierbeți pasta de roșii la cuptor până veți obține consistența dorită, timp de 1.5-2 ore. Pasta își va schimba culoarea și va avea o nuanță maro. După 1 oră reduceți temperatura la 250 de grade.

9. Scoateți tava din cuptor când pasta va fi gata. Sunt 2 moduri de păstrare. Puteți pune pasta fierbinte în borcane și să turnați deasupra un pic de ulei de măsline, ca să fie acoperită toată suprafața și să închideți cu capace. Păstrați pasta de roșii la loc răcoros.

10. De asemenea, puteți pune pasta rece în recipiente și să le păstrați la congelator. Iarna veți decongela pasta de roșii și o veți folosi la prepararea bucatelor. Astfel pasta își va păstra calitățile, aroma și gustul proaspăt. Alegeți modul de păstrare care vă place.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1