Paste ”scoici” cu carne tocată și sos bechamel – cele mai bune paste care le-am gustat vreodată!

Pentru a prepara această gustare, veți avea nevoie de paste în formă scoici. Dacă doriți, puteți folosi paste cannelloni sau lumaconi. Umplutura este foarte importantă în aceasta gustare cu caracter tipic italian.

Vă prezentăm rețeta de paste cu carne tocată, dar puteți folosi și altă umplutură preferată. La fel, puteți experimenta cu sosul pentru paste.

Ingrediente

– 30 de paste scoici (pasta conchiglioni)

– 2 ardei grași

– 70 g de ceapă verde

– 4 linguri de ulei de floarea soarelui

– 450 ml de lapte

– piper negru măcinat

– 650 g de carne tocată

– 70 g de brânză tare

– 300 ml de supă de legume

– 3 linguri de făină

– 2 linguri de unt

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Umplutura. Curățiți ardeiul și tăiați-l cubulețe mici. Tăiați ceapa verde rondele. Prăjiți legumele în ulei încins. Adăugați carnea tocată și gătiți încă 4-5 minute. Turnați supa de legume. Presărați cu sare și piper. Fierbeți-le la foc mic timp de 25 de minute.

2. Sosul. Topiți într-o tigaie untul, apoi presărați făina. Amestecați și gătiți timp de 2 minute. Turnați câte puțin lapte. Presărați cu sare și piper. Gătiți sosul până va avea o densitate medie. Adăugați jumătate din brânza rasă. Lăsați sosul să se răcească și turnați-l într-o formă de copt.

3. Fierbeți pasta, însă nu le preparați până la urmă. Umpleți scoicile cu carnea tocată și aranjați-le în forma de copt cu sos.

4. Coaceți pastele la temperatura de 170°C timp de 15 minute.

5. Presărați cu brânza rasă. Coaceți pasta încă 3 minute.

Notă: Dacă veți înlocui carnea tocată cu o umplutură dulce (brânză dulce cu miere), veți obține un desert foarte original. Experimentați și bucurați familia sau prietenii cu noi rețete.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1