Pastramă de porc pregătită în condiții casnice! Cea mai bună rețetă pentru o gustare delicioasă și suculentă! Tartinele încă niciodată nu au fost atât de gustoase!

Prepararea mezelurilor de casă deseori pare a fi un proces foarte dificil și îndelungat. Pentru a vă dovedi contrariul, vă prezentăm mai jos una din cele mai simple rețete de pregătire a pastramei de porc în condiții casnice. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți cea mai suculentă, aromată și savuroasă carne. Aceasta este cea mai bună alternativă pentru salamul din comerț.

INGREDIENTE

-800-900 g carne de porc

-2-3 lingurițe de sare

-2-3 căței de usturoi

-2 frunze de dafin

-1 l de apă

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Când apa va începe să fiarbă, adăugați sarea, piperul negru măcinat și frunzele de dafin. Amestecați bine și luați cratița de pe foc. Lăsați să se răcească.

2. Așezați carnea în cratiță. Acoperiți cratița cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 4-5 ore. Cel mai bine e să o lăsați peste noapte.

3. Scoateți carnea din saramură și uscați-o pe un prosop de hârtie. Frecați-o cu sare și piper negru măcinat. Întretăiați carnea în câteva locuri și umpleți spațiile obținute cu usturoiul, tăiat felii.

4. Puneți carnea într-o pungă de copt. Așezați deasupra frunzele de dafin (din saramură). La dorință, puteți adăuga legumele preferate. Legați bine punga, apoi înfigeți-o de câteva ori cu o scobitoare.

5. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C timp de aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Tăiați punga deasupra și întoarceți carnea la cuptor, să se rumenească puțin.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1