Pastramă din piept de pui, la cuptor. De azi înainte fără salamuri pline de E-uri!

Pastrama de pui reprezintă un aperitiv deosebit de delicios, aromat și suculent. Veți surprinși de faptul cât de simplu puteți pregăti cea mai delicioasă pastramă în condiții casnice. Carnea se obține fină și delicioasă, cu o crustă rumenă și foarte apetisantă. Folosiți pastrama la pregătirea sandvișurilor sau în calitate de aperitiv la masa de sărbătoare și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-700 g piept de pui

-1 pahar de apă (sau lapte)

-2 lingurițe de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

-1 linguriță boabe de muștar

-0.5 linguriță de coriandru măcinat

-0.5 linguriță boia de ardei dulce

-1 linguriță de miere naturală

-1 linguriță suc de lămâie

-1 linguriță de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol mai adânc, turnați 200 ml de apă (la temperatura camerei). Adăugați 2 lingurițe de sare și amestecați bine, până cristalele se vor dizolva. Puteți completa saramura cu boabe de piper și frunză de dafin.

2. Spălați carnea de pui (îndepărtați pielea). Așezați-o în bolul cu saramura pregătită și lăsați-o pentru 1.5-2 ore. Astfel, carnea va fi mai suculentă. La dorință, puteți înlocui apa cu laptele.

3. Într-un bol mai mic, pisați boabele de muștar. Adăugați coriandrul, boiaua de ardei, mierea, uleiul și sucul de lămâie. Amestecați.

4. Scoateți pieptul de pui din saramură și uscați-l cu ajutorul unui prosop de hârtie.

5. Suprapuneți două jumătăți din pieptul de pui (păstrând locul unde a fost pielea în exterior). Legați-le cu o ață. La dorință, puteți coace jumătățile de piept separat.

6. Ungeți carnea cu marinadă (acoperiți-o bine, din toate părțile). Lăsați carnea să se marineze cel puțin timp de 30 de minute. Cu cât mai mult timp carnea se va marina, cu atât mai delicioasă va fi.

7. Tapetați o formă de copt cu folie de aluminiu. Așezați carnea în formă.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 20-25 de minute. Lăsați carnea să se răcească în cuptor (nu deschideți ușa).

9. Serviți păstrama rece, tăiată felii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1