Pastramă din piept de pui – un aperitiv delicios și extrem de aromat

“Pastrama din piept de pui” este o alternativă excelentă mezelurilor din magazin și reprezintă o gustare delicioasă care se prepară foarte simplu. Pastrama are un gust aromat și este foarte moale datorită laptelui în care trebuie să stea pieptul înainte de coacere. Această gustare este foarte apetisantă, cu gust savuros și textură fragedă, ideală pentru masa festivă sau la prepararea sandwich-urilor.

INGREDIENTE 

-1 piept de pui (fără os)

-2 pahare de lapte

-3 lingurițe de sare

-1 lingură de ulei de măsline

-1 lingură de sos de soia

-1 linguriță de miere

-¼ linguriță de nucșoară

-½ linguriță de boia dulce

-1 lingură suc de lime

-3 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați pieptul de pui și puneți-l într-un bol. Turnați deasupra laptele amestecat bine cu sare. Lăsați pieptul să stea în lapte timp de 2 ore.

2. Scoateți pieptul de pui din lapte, uscați-l cu un prosop de hârtie și legați-l strâns cu ață culinară. Preparați marinada. Amestecați într-un bol separat: uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, sucul de lime, nucșoara, boiaua dulce și usturoiul dat prin presă. Ungeți pieptul de pui cu marinadă și lăsați-l la marinat timp de 10-15 minute.

3. Așezați pieptul de pui într-o formă sau tavă tapetată cu hârtie de copt și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 20 de minute.

6. Opriți cuptorul și lăsați pastrama să stea timp de 20 de minute. Scoateți pastrama din cuptor și lăsați să se răcească. Înlăturați ața și tăiați-o în bucățele. Pastrama de pui este foarte gingașă, suculentă și aromată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1