Pastramă din piept de pui – un aperitiv deosebit de delicios, ce îl prepar foarte des!

Vă prezentăm rețeta unui mezel de casă deosebit de aromat și delicios. Descoperiți o rețetă foarte simplă, cu ajutorul căreia veți obține cea mai gustoasă, moale și suculentă pastramă de pui. Aceasta se prepară doar din ingrediente naturale și este numai bună atât pentru a fi servită în calitate de aperitiv, cât și pentru a fi folosită la pregătirea sandvișurilor sau a unor salate. Renunțați la mezelurile din comerț în favoarea unui deliciu de zile mari.

INGREDIENTE

-800 g piept de pui

-3 pahare de apă

-1 linguriță boabe de piper negru

-2 linguri de sare

-2 linguri de zahăr

-2-3 frunze de dafin

-2 linguri de miere

-2 linguri ulei de măsline

-1 lingură sos de soia

-1 lingură boia de ardei

-2-3 căței de usturoi

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați pieptul de pui și împărțiți-l în jumătate.

2. Turnați apa într-un bol. Adăugați sarea, zahărul, piperul și frunzele de dafin. Așezați carnea în bolul cu marinadă. Acoperiți bolul folie alimentară și dați-l la frigider pentru 24 de ore.

3. Scoateți carnea din bol și spălați-o bine sub un jet de apă. Aranjați-o pe un prosop de hârtie. Într-un bol mai mic, amestecați mierea cu uleiul de măsline, sosul de soia, boiaua de ardei, piperul negru măcinat și usturoiul presat.

4. Acoperiți carnea cu glazură și lăsați-o să se marineze timp de 2-3 ore.

5. Formați din pieptul de pui două rulade și legați-le bine cu o ață. Dați-le la frigider peste noapte.

6. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 160°C. Coaceți carnea în forme de copt sau pe o tavă, preventiv tapetată cu folie de aluminiu.

7. Coaceți carnea timp de 1 oră. După 40 minute de coacere, măriți temperatura cuptorului până la 180°C. Scoateți carnea din cuptor, turnați pe aceasta sucul din formă și coaceți-o până va fi gata. Lăsați-o să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1