Pastramă pregătită în condiții casnice – mult mai bună decât cea din comerț!

Vă prezentăm o rețetă de pastramă delicioasă, pregătită în condiții casnice. Deși pare a fi un aperitiv foarte complicat de pregătit, venim să vă dovedim contrariul. Cu puțină îndemnare și răbdare, acesta se prepară foarte simplu, dintr-o cantitate minimă de ingrediente. Obțineți un mezel de casă deosebit de aromat, delicios și suculent. Acesta este perfect pentru a fi servit în calitate de aperitiv la masa de sărbătoare, pentru prepararea sandvișurilor sau a salatelor. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu și deja nu veți mai dori să-l procurați din comerț.

INGREDIENTE

-1.5 kg pulpă de porc

-110 g de sare

-1 l de apă

-piper alb

-piper negru

-ienibahar

-cuișoare

-ardei iute uscat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți ingredientele necesare. Turnați apa într-o cratiță. Adăugați sarea și condimentele. Puneți cratița pe foc aduceți marinada până la fierbere.

2. Luați cratița de pe foc și lăsați marinada să se răcească până la temperatura camerei.

3. Umpleți o seringă pentru carne cu marinadă și înfigeți carnea pe toată suprafața.

4. Aranjați carnea într-un vas de mărimea potrivită. Turnați în vas marinada rămasă, acoperiți cu o farfurie și puneți greutate deasupra. Dați carnea la un loc rece pentru 72 de ore. O dată pe zi întoarceți carnea pe partea cealaltă. Astfel, se va marina mai bine și își va păstra o culoare uniformă.

5. Rulați carnea cât mai strâns. Legați-o cu o ață sau înveliți-o în folie alimentară.

6. Turnați apă într-o cratiță și încălziți-o până la temperatura de 85°C. Aranjați carnea în cratiță. Faceți focul mai mic și fierbeți timp de aproximativ 2 ore. Temperatura apei trebuie păstrată în intervalul de 78-80°C. Astfel, veți obține un mezel apetisant și suculent.

7. Scoateți carnea din cratiță. Spălați-o mai întâi cu apă fierbinte, apoi cu apă rece. Lăsați-o să se răcească și dați-o la frigider peste noapte. Dacă veți tăia o felie de pastramă după fierbere, veți avea impresia că e este prea sărată. Însă, după o noapte la frigider,  aceasta va căpăta un gust echilibrat și delicios. Carnea poate fi păstrată la frigider timp de 3-4 zile, deoarece din conservați este prezentă doar sarea.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1