Pate de casă fin și delicios, din piept de pui – perfect pentru tartine! Se prepară atât de simplu, încât am renunțat definitv la pateul din comerț!

Pateul din carne de pui este un aperitiv deosebit de fin, aromat și delicios. Acesta este perfect pentru a fi uns pe pâine sau folosit în calitate de umplutură pentru clătite. Pateul de casă se prepară foarte simplu și rapid, din cele mai simple ingrediente. Unde mai pui, este mult mai delicios decât cel din comerț. Experimentați cu ingredientele preferate și bucurați-i pe cei dragi cu o gustare de casă naturală și foarte gustoasă.

INGREDIENTE

-600 g piept de pui

-2 morcovi

-2 cepe

-120 g de unt

-3 căței de usturoi

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați pieptul de pui. Fierbeți-l într-o cratiță cu apă și puțină sare, până va fi gata. Lăsați-l să se răcească în supă.

2. Curățați și tocați ceapa. Spălați și curățați morcovul. Dați-l prin răzătoare.

3. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, timp de 2-3 minute. Adăugați morcovul și amestecați. Prăjiți înăbușit până legumele vor fi gata. Lăsați-le să se răcească.

4. Dați pieptul de pui și legumele prăjite prin mașina de tocat carne. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și usturoiul presat. Amestecați bine.

5. Potriviți pateul cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine și dați-l la frigider pentru 30-40 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1