Pate delicat de post – fin, aromat și delicios!

Pentru a pregăti un pate gustos și aromat nu este nevoie să folosiți neapărat carne. Astăzi echipa Bucătarul.eu vă prezintă o rețetă absolut delicioasă de pate fin de post, care cu siguranță va impresiona și pe cei care nu concep măcar o zi din viață fără carne, întrucât nici nu își vor da seama că acest ingredient lipsește în rețeta noastră!

Este foarte gingaș, aromat și savuros, iar metoda de preparare este una extrem de simplă. Poftă bună să aveți!

Ingrediente

-200 g de ciuperci champignon sau pleurotus (sau alte ciuperci)

-100 g de fasole albă

-3 crenguțe de mărar

-1 morcov

-1 ceapă

-câte o priză de sare, piper negru, nucșoară și busuioc uscat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Înmuiați fasolea în apă rece pentru 4 ore, la temperatura camerei, după care o fierbeți în mod obișnuit până este gata.

2. Scurgeți fasolea de zeamă și lăsați-o să se răcească.

3. Curățați ceapa și morcovul și tocați-le mărunt (morcovul îl puteți trece prin răzătoare). Căliți-le timp de 2 minute, într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline.

4. Spălați ciupercile, tăiați-le mărunt și adăugați-le în tigaia cu ceapă și morcov. Gătiți-le până se evaporă tot lichidul din tigaie, după care le luați de pe foc și le lăsați să se răcească.

5. Combinați legumele cu fasolea, adăugați sare și piper, asezonați cu busuioc și nucșoară, după care mărunțiți amestecul cu ajutorul mixerului, până rezultă o pastă omogenă (sau puteți utiliza o mașină de tocat carne).

6. Serviți cu plăcere!

Notă: Dacă sunteți în criză de timp, puteți folosi fasole albă conservată. Pentru o culoare mai apetisantă puteți adăuga o jumătate de linguriță de pastă de roșii atunci când căliți legumele.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!