Pate din fasole foarte gustos și sățios – o gustare cremoasă și delicată, care îți oferă senzația de sațietate pentru mult timp.

Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită de pate aromat din fasole, care este foarte gustos, sățios și mult mai sănătos decât pateurile din magazin. Fasolea este bogată în proteine și vitamine și poate înlocui cu succes produsele din carne. Preparați acest pate delicios, cremos și delicat și savurați-l în calitate de aperitiv pe masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-400 g de fasole

-200 g de nuci

-3 căței de usturoi

-coriandru măcinat

-piper roșu măcinat

-sare, piper negru după gust

-unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Alegeți bine fasolea, spălați-o și înmuiați-o în apă peste noapte. Apoi scurgeți apa, puneți fasolea într-o cratiță și turnați apă proaspătă. Fierbeți fasolea la foc mediu până va fi gata. Lăsați fasolea să stea până se va răci apa.

2. Turnați supa de fasole într-un pahar și aruncați restul. Puneți toate ingredientele în blender și amestecați. Adăugați supa în amestec, dacă va fi uscat.

3. Așezați masa obținută pe o folie alimentară într-un strat de 1 cm. Ungeți deasupra cu unt și rulați stratul într-o ruladă, dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!