Pate fin și aromat din ficat de pui! Se prepară atât de simplu, încât am renunțat definitiv la pateul din comerț!

Pateul din carne de pui este delicios, fin și aromat. Este perfect pentru a fi uns pe pâine, folosit în calitate de umplutură pentru ouă sau clătite. Vă prezentăm o rețetă de pateu din ficat de pui extraordinar, cu gust deosebit. Acesta se prepară simplu și rapid. Fiind mult mai bun și mai sănătos, nu se compară cu cel de pe rafturile din comerț. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de casă natural și foarte gustos.

INGREDIENTE

– 500 g ficat de pui

– 2 cepe

– 1 morcov

– 2 ouă fierte

– 3-4 linguri de lapte

– 0,5 linguriță de nucșoară

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați ficatul. Înmuiați ficatul într-un bol cu apă și lapte. Lăsați-l pentru câteva ore.

2. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Curățați și spălați morcovul, apoi dați-l prin răzătoarea mare. Prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugând câteva picături de apă.

3. Puneți ficatul într-o cratiță cu apă și fierbeți-l timp de 5 minute. Scoateți ficatul cu o spumieră și puneți-l într-o tigaie cu 2 linguri de lapte. Înăbușiți-l la foc mic timp de 8-10 minute. Potriviți cu sare.

4. Treceți ficatul, morcovul, ceapa și ouăle fierte printr-o mașină de tocat carne sau blender (de câteva ori). Potriviți cu sare, piper negru măcinat și nucșoară. Amestecați bine. Aranjați pateul într-o formă și dați-l la frigider pentru câteva ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!