Pateuri crocante din aluat fără drojdie – nici nu veți observa cum vor dispărea de pe masă!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri crocante și apetisante, ce dispar imediat de pe masă. O cantitate minimă de ingrediente și un rezultat demn de laude! Apetisantele pateuri preparate din aluat subțire, fără drojdie sunt o gustare perfectă. Indiferent cum le serviți, calde sau reci, tot gustoși vor fi. Pateurile pot fi pregătite atât cu umplutură de varză, cât și cu orice altă umplutură după gust.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 200 ml de apă caldă

– 450-500 g de făină

– 150 ml ulei vegetal

– 1 liguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 300 g de varză

– 150 g de carne tocată

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 3 căței de usturoi

– 1 lingura sos de roșii

– 1 gălbenuș

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Adaugați într-un bol cu apă caldă sarea și zahărul. Amestecați până cristalele se vor dizolva complet.

2. Amestecând încontinuu, turnați uleiul. Treptat adăugați făina cernută. Frământați aluatul. Obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios. Înveliți aluatul în hârtie de copt, apoi într-un prosop. Dați aluatul într-o cratiță, preventiv încălzită cu ajutorul apei clocotite. Lăsați aluatul în cratiță pentru 15 minute.

3. Pregătiți umplutura: îndepărtați frunzele deteriorate de la varza, apoi tocați-o. Curățați morcovul și ceapa. Dați morcovul și ceapa prin răzătoarea mare. Prăjiți varza, morcovul și 0,5 ceapă într-o tigaie încinsă cu ulei.

4. Prăjiți aparte carnea tocată cu ceapa rămasă. Adaugați usturoiul presat. Amestecați.

5. Amestecați toate ingredientele prăjite, adăugați sosul de roșii și potriviți cu condimente după gust. Înăbușiți umplutura timp 10-15 minute.

6. Scoateți aluatul din cratiță și împărțiți-l în 15-17 porții egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat mic. Așezați pe acesta o porție de umplutură și formați pateul. Procedați la fel cu aluatul rămas.

7. Tapetați o tava de copt cu hârtie, apoi ungeți-o cu ulei. Așezați pateurile pe tavă și ungeți-le cu gălbenuș bătut.  Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți pateurile delicioase și rumene cu o ceașcă de ceai.


Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1