Pateuri cu carne ce ies întotdeauna – cea mai bună rețetă pentru un aluat moale și deosebit de delicios!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri cu carne. Pregătiți aluatul conform pașilor de mai jos și veți obține cele mai delicioase pateuri, din cel mai moale și fin aluat. Acestea se prepară destul de simplu, fiind perfecte pentru a fi servite în calitate de gustare caldă sau pentru a fi luate la pachet. Serviți-le cu legume proaspete sau sosul preferat și familia va fi încântată.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 3.5 pahare de făină

– 350 ml de apă

– 1 ou

– 1 lingură de unt

– 0.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 700 g da carne tocată (cel mai bine e să fie de miel)

– 350 g de ceapă

– 0.5 pahar de apă (sau chefir)

– sare

– piper negru măcinat

– condimente după gust

– ulei vegetal (pentru prăjire)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul: fierbeți apa cu sarea și untul. Imediat adăugați 1/2 pahar de făină și amestecați bine. Lăsați să se răcească (chiar dacă s-au format puține cocoloașe).

2. Adăugați oul și amestecați. Treptat, adăugați făina rămasă și frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen și nelipicios. Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru cel puțin 1 oră (cel mai bine pentru 2-3 ore).

3. Amestecați carnea cu ceapa tocată și apa (sau chefirul).

4. Împărțiți aluatul în porții mici, de dimensiunea unei mingi pentru tenis de masă. Întindeți fiecare porție într-un blat cu grosimea de 1 mm. Aranjați umplutura pe o jumătate de blat și acoperiți-o cu cealaltă jumătate de aluat. Lipiți marginile. Treceți pe margini cu un dispozitiv special, cu o furculiță sau cu marginea unei farfurii.

5. Turnați ulei într-un tigaie mai adâncă sau într-un ceaun de fontă. Nivelul uleiul trebuie să fie de 2-3 cm. Puneți vasul pe foc și prăjiți pateurile în uleiul bine încins, pe ambele părți. Prăjiți-le la foc moderat, până se rumenesc. Nu acoperiți vasul cu capac.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1