Pateuri cu carne de pui, ceapă verde și cartofi – o gustare caldă deosebit de delicioasă și sățioasă!

Pateurile sunt niște delicii preferate atât de copii, cât și de adulți. Pateurile prăjite sau coapte, toate sunt gustoase, aromate și foarte apetisante. Bucurați-vă familia cu pateuri de casă moi, pufoase și delicioase. Vă prezentăm mai jos o rețetă de pateuri delicioase cu pui, ceapă și cartofi. Obțineți o gustare caldă deosebit de savuroasă, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1.5 pahar de apă (375 ml)

-1.5 lingură de zahăr

-1/3 linguriță de sare

-3 linguri de ulei vegetal

-550-600 g de făină

-1 linguriță de drojdie proaspătă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-1 piept de pui (700-800 g)

-6-7 cartofi

-2 cepe

-4-5 linguri de ulei vegetal

-2-3 frunze de dafin

-1 ou

-verdeață după gust

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dizolvați zahărul și drojdia în apa caldă. Adăugați 5 linguri de făină (100 g) și amestecați bine cu ajutorul unui tel, până veți observa la suprafață niște bule.

2. Acoperiți maiaua cu un prosop și lăsați-o la un loc cald timp de 15-30 de minute, până la suprafața acesteia se va forma spumă.

3. Adăugați sarea și făina rămasă. Frământați aluatul. Spre sfârșitul frământării, adăugați uleiul. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească la un loc cald, timp de 1.5-2 ore. Volumul acestuia va crește de 2-3 ori.

4. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare (în exces). La dorință, puteți adăuga în cratiță frunza de dafin și ceapă. Fierbeți carnea timp de 10 minute, apoi acoperiți cratiță cu un capac și lăsați-o, până va fi gata.

5. Curățați și spălați cartofii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă, puțină sare și frunză de dafin. Scurgeți-i de apă și faceți un piure. Adăugați un gălbenuș și amestecați bine.

6. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenește.

7. Dați carnea prin mașina de tocat (sau tăiați-o bucăți mici). Amestecați-o cu piureul de cartofi, ceapa prăjită, sarea și piperul negru măcinat.

8. Împărțiți aluatul în 2-3 părți. Întindeți o porție de aluat într-un blat și decupați cercuri de mărimea dorită. O puteți face cu ajutorul unei forme speciale sau cu un pahar.

9. Aranjați pe fiecare cerc de aluat umplutura și lipiți marginile. Repetați procesul cu celelalte porții de aluat.

10. Turnați uleiul în tigaie (nivelul acestuia trebuie să fie de 1.5 cm) și puneți-o pe foc. Aranjați pateurile în tigaia încinsă și prăjiți-le pe o parte, până se rumenesc (la foc moderat). Întoarceți pateurile pe parte cealaltă și prăjiți-le încă timp de câteva minute, până sunt gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1