Pateuri cu carne, la tigaie – acestea vor fi deosebit de pufoase, dacă adăugați în aluatul cu drojdie ingredientul secret!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de pateuri la tigaie cu umplutură delicioasă și suculentă. Rețeta de pateuri cu carne își are originea în Federația Rusă și face parte din categoria aperitivelor. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți un deliciu aromat, original și apetisant. Pateurile cu carne după această rețetă se dovedesc a fi incredibil de pufoase. Totul datorită unui ingredient secret, care se adaugă la aluatul cu drojdie.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 420 g de făină cernută

– 1 linguriță de zahăr

– 7 g de drojdie uscată

– 1 linguriță de sare

– 100 ml de lapte

– 200 ml de apă

– 7 g praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 350 g de carne tocată (porc + vită)

– 1 ceapă

– 30-50 ml de apă

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: amestecați 2-3 linguri de făină cernută cu zahărul și drojdia uscată. Apoi turnați laptele cald (la temperatura de 38-40°C) și amestecați bine maiaua. Lăsați maiaua timp de 7-10 minute la temperatura camerei.

2. Turnați în bolul cu maia apa caldă, de asemenea la temperatura de 38-40°C. Potriviți cu sare și adăugați praful de copt. Amestecați bine ingredientele. Apoi adăugați treptat făina cernută rămasă. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și ușor lipicios.

3. Ungeți bolul cu puțin ulei vegetal și puneți aluatul. Acoperiți bolul cu un prosop sau capac și lăsați-l timp de 30-40 de minute.

4. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine transparentă. Potriviți ceapa cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați, apoi lăsați ceapa să se răcească până la temperatura camerei.

5. Combinați într-un bol carnea tocată cu ceapa prăjită. Amestecați bine, apoi turnați apa și omogenizați umplutura.

6. Ungeți mâinile cu puțin ulei vegetal. Luați aluatul din bol și împărțiți-l în 10 părți egale. Redați-le o formă rotundă.

7. Luați o bilă de aluat, puneți-o pe suprafața de lucru, unsă cu puțin ulei vegetal și aplatizați-o manual, formând o turtă. Puneți pe centru 1 lingură de umplutură, apoi lipiți marginile aluatului, modelând un pateu în formă de triunghi. La dorință, puteți modela pateuri rotunde sau cu gaură pe mijloc. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

8. Prăjiți pateurile într-o tigaie cu o cantitate mare de ulei vegetal, pe ambele părți. Prăjiți pe fiecare parte timp de 1 minut, apoi mai coaceți-le timp de 4 minute, până se vor rumeni frumos.

9. Puneți pateurile rumene pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei. Apoi transferați-le pe un platou. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere.

Notă: Pateurile cu gaură se pun în tigaie cu gaura orientată în jos. Prăjiți-le până se rumenesc, timp de 4-5 minute, apoi întoarceți-le pe partea opusă și coaceți-le până sunt gata.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1