Pateuri cu mere, la tigaie – atât de fine și pufoase, asemenea unor gogoși!

Pateurile de casă reprezintă o gustare caldă preferată de toți. Vă prezentăm o rețetă reușită de cele mai apetisante și suculente pateuri prăjite. Pateurile se aseamănă cu gogoșile, sunt foarte fine, pufoase și gustoase. Combinația perfectă de aluat pufos cu umplutura delicioasă și aromată de mere, va fi pe placul familiei dvs. Pateurile se prepară foarte simplu, iar în rezultat obțineți un deliciu aromat, rumen și suculent.

INGREDIENTE

– 200 ml de chefir

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 2 ouă

– 1 lingură de zahăr

– 2 lingurițe de votcă

– 0,5 linguriță de sare

– 2 linguri de ulei vegetal

– 0,5 kg de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– mere

– zahăr

– unt

– scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați chefirul într-un bol și adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați.

2. Amestecați într-un vas aparte ouăle cu zahărul și sarea. Turnați amestecul în bolul cu chefir. Adăugați uleiul și votca. Amestecați bine ingredientele.

3. Adăugați treptat făina cernută și frământați aluatul. Ungeți mâinile cu ulei și frământați ușor aluatul.

4. Pregătiți umplutura: spălați merele și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele cuburi. Într-un bol, amestecați-le cu zahărul și scorțișoara. Adăugați untul și amestecați. Prăjiți umplutura doar 5 minute, pe o tigaie încinsă. Lăsați merele să se răcească.

5. Ungeți mâinile și suprafața de lucru cu puțin ulei. Împărțiți aluatul în două părți egale. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă cilindrică. Tăiați aluatul în câteva părți.

6. Formați blaturi mici din aluatul tăiat, așezați umplutura pe centru și lipiți marginile, formând pateurile.

7. Turnați în tigaie o cantitate mare de ulei. Prăjiți pateurile în tigaia încinsă cu ulei pe ambele părți, până se rumenesc.

8. Așezați pateurile pe un prosop de hârtie, astfel încât să se scurgă excesul de ulei. Aranjați-le pe un platou și serviți-le cu o ceașcă de ceai. La dorință, folosiți gem sau dulceață.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1