Pateuri cu salam la cuptor – copiii mereu iau la pachet o porție dublă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de pateuri cu salam. Deliciul aspectuos se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Veți obține niște pateuri extrem de gustoase, rumene și aromate. Pateurile sunt perfecte pentru a le servi în calitate de aperitiv cu o ceașcă de ceai. Pot cu mare succes înlocui tartinele la micul dejun sau chiar cele luate la pachet.

INGREDIENTE 

– 350 g de făină cernută

– 6 g de drojdie uscată

– 25 g de zahăr

– 1/2 linguriță de sare

– 250 ml de lapte

– 30 ml de ulei vegetal

– 22 felii de salam

– 1 gălbenuș

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol făina cernută cu drojdia uscată, sarea și zahărul. Amestecați ingredientele uscate. Apoi turnați laptele și iar amestecați.

2. Turnați uleiul vegetal și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l pentru 45 de minute, la un loc cald.

3. Așezați aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 4 părți egale. Formați din aluatul împărțit bile. Luați o bilă, așezați-o pe masa înfăinată și întindeți un blat. Decupați blatul, folosind un pahar mare.

4. Formați pateul: alternați un cerc de aluat cu o felie de salam. Deci, ar trebui să obțineți un pateu cu 2 felii de salam și 3 de aluat. Ultimul strat trebuie să-l constituie cercul de aluat.

5. Lipiți marginile, apoi tăiați viitorul pateu, precum în poza de mai jos. Răsuciți ușor segmentele obținute. Procedați similar cu aluatul și salamul rămas.

6. Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați pateurile pe aceasta. Păstrați distanța.

7. Bateți gălbenușul într-un vas și ungeți pateurile, folosind pensula de silicon. Lăsați pateurile pentru 20 de minute să se odihnească.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați deliciul aromat și aspectuos pe un platou. Serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1