Pateuri cu umplutură de varză – un deliciu din aluatul preferat, fără drojdie!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de pateuri cu umplutură. Deoarece aluatul pentru pateuri este fără drojdie, gustarea aromată și delicioasă, cu umplutură suculentă, se prepară foarte simplu și rapid. Veți obține niște pateuri crocante și foarte gustoase, care dispar imediat de pe masă. Indiferent cum le serviți, calde sau reci, tot gustoase vor fi.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 500 g de făină cernută

– 250 ml de chefir

– 50 g de unt topit

– 1 ou

– 1,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 350 g de varză

– 150 g de ceapă

– 220 g de morcov

– 1/2 linguriță de sare

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 1/2 linguriță de boia roșie

– semințe de susan pentru a presăra pateurile

– 1 ou pentru a unge pateurile

– ulei vegetal pentru a prăji pateurile

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol adânc chefirul cu untul topit, spargeți oul și adăugați sarea. Omogenizați ingredientele din bol.

2. Amestecați într-un bol aparte bicarbonatul de sodiu cu făina cernută. Adăugați treptat ingredientele uscate în bolul cu compoziția de chefir. Frământați aluatul. Acoperiți aluatul finit cu folie alimentară și lăsați-l timp de 15-20 minute să se odihnească.

3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și morcovul. Spălați legumele, apoi tăiați ceapa cuburi mici, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare. Tăiați varza fideluță.

4. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos, apoi adăugați morcovul. Amestecați legumele din tigaie și înăbușiți-le puțin. Apoi adăugați varza, amestecați ingredientele din tigaie și înăbușiți-le până varza se va înmuia. Potriviți legumele cu sare, boia roșie și piper negru măcinat, apoi amestecați-le bine. Înăbușiți umplutura timp de încă 3-4 minute sub capac. Opriți focul.

5. Împărțiți aluatul în aproximativ 20-22 părți egale. Formați biluțe din aluatul împărțit. Luați o bilă, întindeți din ea o turtă subțire, apoi puneți niște umplutură pe marginea acesteia. Pliați marginile laterale și modelați un pateu în formă de tub. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă. Așezați pateurile pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie.

6. Spargeți un ou într-un vas și bateți-l bine. Ungeți pateurile cu oul bătut și presărați-le cu semințe de susan.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 15-18 minute, până pateurile se vor rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul aromat din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Puneți pateurile apetisante pe un platou și serviți-le cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1