Pateuri de casă, cu carne – o gustare delicioasă, cu umplutură suculentă!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de pateuri de casă la tigaie, cu umplutură foarte gustoasă. Datorită combinației ideale ale ingredientelor, veți obține niște pateuri dintr-un aluat foarte gustos cu o umplutură aromată, savuroasă și suculentă. Cel mai important lucru este că le veți pregăti acasă, în bucătăria dvs și veți fi sigure de prospețimea și calitatea ingredientelor. Pateurile cu carne sunt atât de gustoase, apetisante și aromate, încât dispar imediat din farfurie.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 0,5 l de apă

– 0,5 l de lapte

– 100 ml de ulei vegetal

– aproximativ 1,5 kg de făină cernută

– 1 priză de sare

– 1 pliculeț (11 g) de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 1 kg carne de vită sau porc

– 3 cepe

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți maiaua: combinați apa cu laptele într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și încălziți puțin amestecul. Opriți focul. Apoi adăugați drojdia uscată, sarea și uleiul vegetal. Amestecați bine compoziția și lăsați-o pentru aproximativ 15-20 de minute.

2. Pregătiți aluatul: turnați maiaua într-un bol și adăugați treptat, pe porțiuni mici, făina cernută. Frământați aluatul. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul la un loc cald, timp de 30-40 de minute, până se va mări în volum.

3. Pregătiți umplutura: spălați carnea și tăiați-o bucăți mari. Tocați carnea, folosind mașina de tocat.

4. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mari. Tocați ceapa.

5. Uniți ingredientele tocate într-un bol și potriviți-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Dacă doriți o umplutură mai suculentă, adăugați în aceasta puțină apă. Amestecați bine umplutura.

6. Frământați puțin aluatul și puneți-l pe masa înfăinată. Mai lăsați aluatul ceva timp, acoperind-ul cu folie alimentară, până iar va crește în volum.

7. Împărțiți aluatul în aproximativ 20-24 părți egale. Formați bile din aluatul împărțit și puneți-le pe un tocător de lemn înfăinat. Acoperiți bilele cu folie alimentară și lăsați-le timp de 10-15 minute.

8. Luați o bilă de aluat, întindeți un blat mic și puneți pe centru puțină umplutură, apoi o bucățică mică de unt. Uniți marginile blatului și modelați un pateu rotund. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

9. Prăjiți pateurile într-o tigaie bine încinsă cu o cantitate mare de ulei vegetal (mai adâncă), pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

10. Așezați pateurile apetisante pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, aranjat în câteva straturi, ca să evitați excesul de ulei.

11. Puneți deliciul aromat și savuros pe o farfurie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1