Pateuri din aluat de brânză umplute cu mere – cea mai reușită combinație!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri delicioase cu mere. Datorită aluatului pe bază de brânză, veți obține un deliciu deosebit de moale, fin și aromat. Pateurile pot fi servite atât în calitate de gustare, cât și în calitate de desert. La dorință, acestea pot fi presărate cu zahăr pudră sau servite cu înghețată de vanilie. Surprindeți-i pe cei dragi cu niște pateuri deosebite și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-150 g de făină

-1 ou

-200 g brânză de vaci 9%

-2 linguri de zahăr

-1 priză bicarbonat de sodiu

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-3-4 mere

-20 g de unt

-zahăr după gust

-1 priză de zahăr vanilat

-150 ml de ulei vegetal (pentru prăjire)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: frecați brânza de vaci cu zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și oul. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

2. Treptat, adăugați făina cernută și frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen, moale și puțin lipicios.

3. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1 oră.

4. Pregătiți umplutura: spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi mici.

5. Topiți untul într-o tigaie. Adăugați în tigaia încinsă merele, zahărul vanilat și 2 linguri de zahăr tos (la dorință). Acoperiți tigaia cu un capac și faceți focul mic. Înăbușiți timp de 3-5 minute, până merele vor deveni moi. Luați tigaia de pe foc și lăsați merele să se răcească.

6. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și frământați ușor aluatul. Împărțiți-l în 9-10 părți și întindeți fiecare porție de aluat într-o turtă (partea din mijloc trebuie să fie puțin mai groasă decât marginile).

7. Așezați pe centrul fiecărei turte 0.5 linguriță de zahăr, apoi câteva lingurițe de umplutură. Lipiți marginile și formați pateurile.

8. Prăjiți-le într-o tigaie bine încinsă cu ulei, la foc moderat. Prăjiți pateurile pe ambele părți, până se vor rumeni.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1