Pateuri delicioase cu varză, fără ouă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de pateuri cu varză, de post. Rețetele culinare ale găgăuzilor, în special patiseria de casă, se evidențiază prin ingrediente originale și soluții neobișnuite. Veți obține niște pateuri foarte gustoase și apetisante, de post, care și se prepară foarte simplu. Pateurile pot fi preparate cu orice umplutură – de fiecare dată obțineți un gust nou! Poftă mare să aveți!

INGREDIENTE  PENTRU ALUAT 

– 450 g de făină cernută

– 260 ml de apă

– 7 g de drojdie uscată

– 1/2 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 1 kg de varză

– 1 ceapă

– 1/4 linguriță de mentă uscată

– 1/2 linguriță de ardei roșu măcinat

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– 0,5 legătură de mărar

– 0,5 legătură de pătrunjel

– 5 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol făina cernută cu drojdia uscată și sarea. Amestecați bine ingredientele uscate. Adăugați treptat apa și frământați un aluat moale.

2. Ungeți bolul cu niște ulei vegetal și puneți aluatul în acesta. Acoperiți bolul cu prosop și lăsați aluatul la un loc cald, până se va mări în volum.

3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Tăiați varza fideluță.

4. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos, apoi adăugați varza. Prăjiți legumele la foc mare, amestecându-le încontinuu. Potriviți ingredientele din tigaie cu ardei roșu măcinat și mentă. Amestecați compoziția și înăbușiți-o la foc mic sub capac, până este gata. Apoi adăugați verdeața, preventiv spălată și tăiată mărunt. Iar amestecați bine umplutura. Opriți focul.

5. Luați aluatul și puneți-l pe masa înfăinată. Mai frământați puțin aluatul, apoi împărțiți-l în porțiuni mai mici. Modelați niște biluțe din aluatul împărțit.

6. Luați o bilă, aplatizați-o sau întindeți-o formând o turtă subțire rotundă. Puneți pe centrul turtei 1 lingură de umplutură și modelați pateul. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

7. Prăjiți pateurile într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se vor rumeni frumos. Aranjați pateurile delicioase pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei. Serviți apetisantele pateuri cu mare plăcere, atât calde cât și reci. Sunt foarte gustoase.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1