Pateuri delicioase la tigaie – un aluat super rapid, perfect pentru orice umplutură!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de pateuri apetisante cu umplutură foarte gustoasă. Datorită acestei rețete, veți prepara cel mai delicios, moale, elastic și rapid aluat. De asemenea și umplutura este foarte neobișnuită, dar extrem de gustoasă și sățioasă, preparată din orez, verdeață și ouă. Savurați din plin atât procesul de lucru, cât și gustul desăvârșit!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 200 ml de chefir

– 1 ou

– 0,5 linguriță de sare

– 2 lingurițe de zahăr

– 2 linguri de ulei vegetal

– 350 g de făină cernută

– 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ    

– 5 ouă fierte

– 120 g de orez fiert

– 1 ceapă mică

– cozi de ceapă verde după gust

– mărar după gust

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți toate ingredientele pentru umplutură: fierbeți ouăle, decojiți-le și tăiați-le cuburi mici. Curățați ceapa, tăiați-o cuburi mici și prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până este gata. Fierbeți orezul, până este gata.
Spălați verdeața și tocați-o mărunt.

2. Combinați ingredientele pentru umplutură într-un bol. Potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.

3. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol chefirul cu sarea, zahărul, 1 ou și 1 lingură de ulei vegetal. Amestecați bine ingredientele, folosind telul, până se va dizolva sarea și zahărul.

4. Cerneți într-un bol aparte făina și bicarbonatul de sodiu. Amestecați ingredientele uscate.

5. Faceți o adâncitură în bolul cu ingredientele uscate și turnați amestecul de chefir. Frământați aluatul. Apoi turnați uleiul vegetal rămas și iar frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și lipicios.

6. Așezați aluatul pe masa înfăinată și mai frământați-l puțin de tot, până devine nelipicios. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l pentru 10-15 minute, să se odihnească.

7. Ungeți suprafața de lucru cu puțin ulei vegetal și așezați aluatul. Ungeți aluatul cu puțin ulei vegetal și împărțiți-l în 2 părți egale. Apoi împărțiți fiecare porție de aluat în 8 părți egale. Modelați din aluatul împărțit biluțe. Ungeți biluțele cu puțin ulei vegetal.

8.  Luați o bilă de aluat și aplatizați-o, formând o turtă subțire. Luați 1 lingură de umplutură și așezați-o pe centru turtei. Lipiți marginile, formând un pateu. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

9. Prăjiți pateurile pe o tigaie încinsă cu o cantitate mai mare de ulei vegetal, la foc moderat, pe ambele părți, a câte 1,5-2 minute, până se vor rumeni frumos.

10. Tapetați o farfurie cu prosop de hârtie și așezați pateurile apetisante pe aceasta, ca să înlăturați excesul de grăsimi. Serviți deliciul aromat cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1