Pateuri din aluat lichid cu ficat de pui – descoperiți secretul unui aluat uimitor! Doar priviți cât de apetisante sunt!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri delicioase cu ficat de pui, pregătite într-un mod mai puțin obișnuit. Acestea sunt cartea de vizită a orașului Orsk, din Orenburg. În Orașul Orsk, acestea sunt numite pateuri ca la ”Stargorod”, însă înafara orașului acestea deja sunt cunoscute fiind pateuri ”ca în Orsk”. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți un aluat uimitor, ce se prepară destul de rapid și cu care este foarte simplu de lucrat. Bucurați-i pe cei dragi un deliciul Nr.1 al perioadei sovietice, rețeta căruia până acum este un secret comercial.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 2.5 l de apă

– 3 kg de făină

– 100 g de drojdie proaspătă (sau 2 pachețele de drojdie uscată)

– 100 g de zahăr

– 1 lingură de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 500 g inimi de pui

– 500 g pipote de pui

– 500 g ficăței de pui

– 500 g de ceapă

– sare

– piper negru măcinat

– 2-2.5 l de ulei (pentru prăjire)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dați măruntaiele de pui prin mașina de tocat carne. Prăjiți înăbușit carnea tocată, într-o tigaie mai adâncă, cu ulei încins, timp de 20-25 de minute (până este gata). Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

2. Adăugați în tigaia cu carne (fierbinte) ceapa data prin mașina de tocat. Amestecați într-un tempou mai rapid și luați tigaia de pe foc. Lăsați umplutura să se răcească. Nu prăjiți ceapa împreună cu carnea.

3. Dizolvați drojdia și zahărul în apa caldă. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru 10 minute.

4. Adăugați la maiaua obținută sarea și toată făina. Amestecați bine. Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 45 de minute. Cel mai bine e să mai frământați o dată aluatul, după primele 20 de minute, apoi să-l lăsați pentru încă 25 de minute. Obțineți un aluat destul de lichid, puțin mai dens decât maiaua.

5. Încălziți uleiul într-o friteuză sau într-o cratiță. Ungeți cu ulei suprafața de lucru.

6. Turnați o cantitate suficientă de ulei într-un bol mai mic, pentru a unge cu acesta mâinile. Puneți lângă acesta un alt bol, cu apă rece, pentru a spăla mâinile.

7. Înmuiați palmele în ulei, apoi rupeți bucăți mici de aluat. Dacă veți prăji pateurile într-o cratiță, veți putea prăji câte 6 pateuri în același timp. Spălați mâinile și ștergeți-le bine. Apoi, iarăși înmuiați-le în ulei.

8. Aranjați pe palmă o bucată de aluat și apăsați-o, formând o turtă.

9. Aranjați o lingură de umplutură și întindeți-o puțin pe suprafața turtei.

10. Rulați turta.

11. Puneți pateul obținut în cratița cu ulei încins. Înmuiați mâinile în ulei și formați următoarele pateuri. Acestea trebuie făcute cât mai rapid.

12. Prăjiți pateurile până sunt gata. Acestea devin rumene și capătă o culoare uniformă.

Notă: Din ingredientele prezentate, obțineți aproximativ 60 de pateuri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1